19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Mevlid kandili nedir

Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin doğduğu gün olup Rebiülevvel ayının 12. günüdür. Bu sene 2017 yılında Mevlid Kandili 29 Kasım Çarşamba'yı 30 Kasım Perşembe'ye bağlayan gece olarak idrak edilecek.

24 Kasım 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Mevlid kandili nedir

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2017 yılı dini takviminde Mevlid Kandili Gecesi 29 Kasım çarşamba gününü 30 Kasım perşembe gününe bağlayan gece olarak belirlenmiştir. Bu önemli gecede yapılması gereken ibadetleri haberimizde sizler için hazırladık…

 

MEVLİD KANDİLİ NEDİR?

 

 

Mevlid kandilinin manası ve önemi Hazreti Muhammed'in doğum günü olmasından ileri gelir. Mevlid Kandili'nde bol bol dua edilmesi ve bu gecenin namaz gibi ibadetlerle geçirilmesi öneriliyor. Peki Mevlid Kandili namazı kaç rekattır ve nasıl kılınır, hangi duaları okumak gerekiyor. Mevlid Kandili için yapılması gereken ibadetleri sizler için hazırladık.