23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Millet için seferberik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yönetim sistemi değişikliğiyle önümüzde engel kalmadı. Hem kadro hem proje bakımından kendimizi yenileyerek milletin gönlündeki yerimizi güçlendireceğiz

30 Mayıs 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Millet için seferberik

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’ndeki iftar programında Bakanlar Kurulu üyeleri, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri ve grup başkanvekilleriyle bir araya geldi, çarpıcı mesajlar verdi:

SIRRIMIZ YENİLENME: AK Parti’nin 15 yıla yakın zamandır iktidarda kalmasının sırrı sürekli kendini yenileme iradesine sahip bulunmasıdır. Şu anda bu reform hareketimizinki Cumhuriyet tarihindeki özellikle siyasi parti yapılanmaları içinde şu anda AK Parti’nin yapmış olduğu bu reformu bugüne kadar hiçbir siyasi hareket gerçekleştirememiştir çünkü güvenleri yoktu, gençliğe inanmıyorlardı. 30 yaşın altını asla kabullenemiyorlardı ama biz bunu önce 25’e daha sonra da hamdolsun 18’e çekmiş bulunuyoruz.

BİZE TEVAZU YAKIŞIR: Hem kadro hem program ve proje bakımından sürekli kendimizi yenileyerek milletimizin gönlündeki yerimizi güçlendireceğiz. Bize tevazu yakışır, bu tevazudan asla taviz vermemeliyiz. Biz kendimizi alçalttıkça biliniz ki gönüllerde yükseliriz ama yok biz şöyle kendimizi yükseklerde görmeye gayret edersek alçalırız. Şunu bilelim ki dağlar bizden yüksektir ve buradan asla taviz vermememiz gerekir.

ENGEL KALMADI: Yönetim sistemi değişikliğinin ardından milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için artık önümüzde hiçbir bahane, hiçbir engel kalmadı. Bundan sonraki ilk seçim yılı olan 2019’a kadar yoğun ve netice almaya yöneli bir program uygulamaya mecburuz.     

YOL HARİTAMIZ: İlk etapta, bugün söyledim, bakanlarımızdan 180 günlük bir çalışma  programı hazırlamalarını bekliyorum. Bu çalışma tıpkı iktidara geldiğimiz ilk günlerdeki gibi 100 günlük programımız benzeri doğrudan milletimizin günlük hayatına dokunan, meselelerin çözümüne yönelik pratik teklifleri içermelidir ki bu bizim aynı zamanda bir yol haritamız olacak.

ÇİFTE DENETİM: Yani bu yıl sonuna kadar biz tüm il yönetimlerini, ilçe yönetimlerini, belde yönetimlerini yenilemek durumundayız. Adeta bir metal eskimesi görüyorum, dolayısıyla bu değişikliği yapmaya mecburuz. Belediyelerimizde nerelerde, ne gibi eksiklikler var, şikayetler nedir bunların üzerine gitmemiz gerekiyor. Bir ekip burada oluşturacağız, bir ekip de cumhurbaşkanlığı makamında ve bu oluşturacağımız ekiplerle çok yoğun bir kontrol mekanizmasını çalıştıracağız. Çünkü aldığımız şikayetleri neticeye ulaştırmamız gerekiyor.

EYLEM PLANI HAZIRLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üst üste pek çok fedakarlık talep ettikleri milleti rahatlatacak bir programı süratle hazırlayıp hayata geçirmek mecburiyetinde olduklarını belirterek, bunun için milletin karşısına ilk etapta 180 günlük, ikinci aşamada ise 2019’a kadar olan dönemi kapsayacak daha derinlikli bir eylem planı ile çıkacaklarını aktardı. “Zamanımız az ama işimiz çok” diyen Erdoğan, “Bunun için tek bir gün, tek bir saat dahi kaybetmeden gündemimizdeki meselelere yoğunlaşmalıyız. 180 günlük programı, haziran ayı sonu itibariyle başlatacağız” ifadesini kullandı.