20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Müge Anlı Tatlı Sert'te Leyla bulundu mu

Minik Leyla’nın babasına şok bir telefon geldi. Günlerdir kayıp olan küçük kız çocuğu Leyla'nın babasına canlı yayın sırasında telefon geldi. Minik Leyla'nın amcası Yusuf Bey, canlı yayında küçük kızın babasına gelen o telefon ile ilgili konuştu...

22 Haziran 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Müge Anlı Tatlı Sert'te Leyla bulundu mu

ÖZEL İHBAR HATTI OLUŞTURULDU

Leyla Aydemir ve ailesi, Ramazan Bayramı'nın ilk günü bayramlaşmak için Ağrı'ya bağlı Bezirhane Köyü'ne gitmiş, evin önünde amcasıyla oynayan 4 yaşındaki Leyla kaybolmuştu. O günden bu yana küçük Leyla'dan haber alınamıyor. Ekipler köy ve çevresini didik didik arıyor. Ceset ve kadavra arama köpeği iz sürüyor. Drone ile bölge havadan taranıyor. Ekipler de; küçük kıza dair bir ipucu arıyor. Ancak, 4 yaşındaki Leyla Aydemir'den hâlâ bir haber yok. Dedesi Zeki Aydemir; Leyla'yı bulana 300 bin lira ödül vereceğini açıkladı.

Acılı baba Nihat Aydemir, kızının bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talep etmişti. 2009'da Kayseri'de 3 çocuğun kaybolmasıyla ilgili olayı araştıran ekibin, Leyla'yı da aramasını istemişti. O ekip şimdi Ağrı'nın Bezirhane Köyü'nde; jandarma, AFAD ve güvenik korucularının yürüttüğü arama çalışmalarına destek veriyor.

İHBARLAR TEK NOKTADA TOPLANACAK

Leyla hakkında emniyet güçlerine çok sayıda ihbar yapılmıştı. Küçük kızın, Mardin, Sivas ve Silivri'de görüldüğü iddialarının da asılsız olduğunu saptandı. Köy ve çevresinde çocuklara camları kırık beyaz minibüsle şeker dağıtıldığı iddiası da asılsız çıktı. İhbarların zaman kaybına yol açmasını önlemek amacıyla vatandaşların daha duyarlı olması istendi.

Küçük Leyla'nın bulunması amacıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ağrı Valiliği koordinesinde alanında uzman 11 kişilik özel ekip oluşturuldu. Leyla için kurulan kriz masasında görevli ekip, ihbarları tek noktada toplamak için bir adım attı. Leyla için "0505 022 74 27" numaralı ihbar hattını oluşturdu.

Son olarak ekipler, köyün yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan sazlık ve bataklık arazide sabah saatleri itibariyle arama çalışmalarını yeniden başlattı. Ancak herhangi bir ize rastlanmadı. Ekipler, köy dışındaki alanlarda da küçük Leyla'yı arama çalışmalarına devam ediyor.