19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Öğrenciler şehitler için klip çekti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) Geleneksel Görsel Atölyesi'nde tiyatro yapan öğrenciler, Çanakkale Zaferi'ne dikkat çekmek amacıyla klip hazırladı.

18 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:

SGM'de 15 günde çekilen ve 5 öğrencinin rol aldığı klipte, Çanakkale Savaşı'nın seyrini değiştiren "Seyit Onbaşı", vatanı için cepheye mermi taşıyan "Şerife Bacı", henüz 9 yaşında bir kız çocuğuyken babasıyla Kurtuluş Savaşı’na katılmış savaş kahramanı "Nezahat Onbaşı", Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir canlandırıldı.

SGM Çocuk Kulüpleri Birim Sorumlusu Münevver Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla çalışma yaparken, çocukların vatanın kolay kazanılmadığını, şehit kanıyla sulanmış bir mücadeleyi bilmelerinin gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Çocukların vatan kahramanlarını tanımalarını çok istediklerini dile getiren Duran, "Çocukların hayatlarında örneklere ihtiyaçları var. Bizim tarihimiz de kahraman örneklerle dolu. Çocuklarımıza bu kahramanları tanıması ve en önemlisi de bu istiklal mücadelesinin hala devam ettiği bilincini yerleştirmek istedik. Böyle bir çalışma yaptık. 'Çocuklarımız bu istiklal mücadelesinin sürdüğünün farkına varırlarsa vatanlarına sahip çıkarlar.' diye düşündük. Çocuklarımızdan umutluyuz. Maşallah hepsi 15 Temmuz'dan sonra vatanın ne demek olduğunu bilmiş oldular." diye konuştu.

Geleneksel Görsel Atölyesi'nde görevli Seçkin Bayramoğlu da hazırladıkları klipte geçmişin kahraman evlatlarını, geleceğin kahraman olmaya hazır evlatlarıyla buluşturduklarını söyledi.

Atölyenin tiyatro öğrencilerinin geçmişteki kahramanlara can verdiğini, onları sahne üstünde canlandırdığını anlatan Bayramoğlu, "Yaklaşık 12 gün içerisinde hazırladığımız 3,5 dakika süren bir klip. Güzel de filmi çekildi. 15 günde hazırlandığımız bir dramatizasyon gösterimiz oldu." dedi.

- "Seyit Onbaşı, savaşın seyrini değiştirdi, onunla gurur duyuyorum"

Klipte "Seyit Onbaşı"yı canlandıran öğrenci Halil İbrahim Garip de oynadığı kahramanın hikayelerinden çok etkilendiğini belirterek, "Savaşın seyrini değiştirdi, çok güçlü bir kahramandır. Onunla gurur duyuyorum. Onu canlandırdığım için mutluyum." dedi.

"Şerife Bacı"yı oynayan Ece Yoloğlu ise çok büyük duygular hissettiğini, gurur duyduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Ben bu köpükten mermiyi bile taşırken yoruluyorsam bu kadının o kadar ağır mermiyi, hatta çocuğunu yok sayarak, kendi canını düşünmeden kaldırmasından çok gururlandım. Özellikle bu kadının eğitimsiz olmasına rağmen cesurca davranması beni çok duygulandırdı. Çanakkale Marşı'nı okurken bile çok duygulanıyorum, onu içimde yaşıyorum. Bu rolün bana verilmesi, beni çok mutlu etti."

Öğrenci İrem Sevde Özer de klipte "Nezahat Onbaşı"yı canlandırdığını belirterek, 100'ü aşkın düşmanı yenmesinin kendisini çok gururlandırdığını, rolü oynarken kendisini içinde hissettiğini aktardı.

Klipte Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'i oynayan Ahmet Batuhan Behçe de bugünün kahramanı olan Ömer Halisdemir'in geçmişteki kahramanlar gibi olduğunu kaydetti.

Onu canlandırmaktan büyük gurur duyduğunu dile getiren Behçe, "İnşallah layık olabilmişimdir." dedi. "Bugünün çocuğu" rolünü canlandıran Elif Kıvanç ise aslında bir kahramanı oynamadığını ama gelecekte olacak bir kahramanın başlangıcı olduğunu belirterek, "Bu vatanı korumak için her şeyi yapabilirim. Bu yüzden repliğimi ezberlerken, gerçekte olabilecek bir şeyi yaptığım için çok mutlu oldum." şeklinde konuştu.