23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Öğretmenden öğrencisine akıl almaz ceza

İstanbul Şişli'deki bir ilköğretim okulunda sırayı çizen öğrencisini ellerine pergelle...

12 Eylül 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Öğretmenden öğrencisine akıl almaz ceza
İstanbul Şişli'deki bir ilköğretim okulunda sırayı çizen öğrencisini ellerine pergelle ismini yazarak cezalandıran İngilizce öğretmeni Özge Ö., mahkemece suçlu bulundu. Mahkeme, öğretmenin 'basit yaralama' suçundan 3 bin TL para cezasına çarptırdı.

Feriköy'de bulunan Kuvayı Milliye İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 12 yaşındaki Ö.C.L., iddiaya göre 3 Aralık 2010 günü İngilizce dersinde sırayı pergelle çizmeye başladı. Savcılıkta pedegog eşliğinde alınan ifadesinde oturduğu sırada yazılı olan argo kelimeyi pergelle silmeye çalıştığını belirten minik öğrenci, bu sırada yanına gelen İngilizce öğretmeni Özge Ö.'nün 'sen sırayı çizersen ben de senin ellerini çizerim' dediğini ve her iki elinin de üzerini pergelle çizdiğini iddia etti. Öğretmenin ellerine kendi adı ve soyadının başharflerini yazdığını ve 'noktalarını da yarın yaparım' dediğini belirten Ö.C.L., ağlamaya başlaması üzerine sınıf arkadaşlarının ayağa kalktığını ancak öğretmeninin 'b.klar neden ayağa kalkıyorsunuz oturun' diye hakarette bulunduğunu kaydetti.

"Olayı diğer velilerden öğrendim"

Olaydan diğer velilerin kendisini 'geçmiş olsun' demek için aramasıyla haberdar olduğunu belirten anne Nilay L., oğlu eve gelir gelmez önce birlikte okul yönetimine ardından da savcılığa başvurdu. Anne Nilgün L.'nin şikayeti üzerine Adli tıp Kurumu'na sevk edilen Ö.C.L. için verilen raporda her iki elindeki yaralanmanın da yaşamını tehlikeye sokmayacak miktarda olduğu belirtildi.

"Pergeli alırken eli çizildi"

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Özge Ö., artık öğretmenlik yapmadığını belirterek, "Olay günü derste öğrencimin önünde kitap olmadığını ve elindeki pergelle oturduğu sırayı karaladığını gördüm. Kendisini uyardım. Ancak pergeli vermeyince ben de daha fazla sıraya zarar vermemesi için zorla elinden aldım. Ancak bu sırada eli çizildi. Herhangi bir kastım yoktu. Sınıfta bulunan öğrencilerime 'b.klar neden ayağa kalkıyorsunuz oturun' diye de hakaret etmedim" dedi. Öğretmen suçlu bulundu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede TCK'nın 86'ncı maddesi gereğince 'kesten basit yaralama' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi. Mahkeme, yapılan yargılama sonucunda öğrentemn Özge Ö.'yü suçlu bularak 3 bin TL para cezasına çarptırdı. Sanık öğretmenin kararı temyiz hakkı bulunuyor.(Habertürk)