19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Dersimiz kahramanlar

18 milyonu aşkın öğrenci için 264 günlük maraton başladı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla start alan eğitim döneminin ilk dersi 15 Temmuz darbe girişimi oldu.

20 Eylül 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:

2016-2017 eğitim öğretim yılında açık öğretim öğrencileri dahil, örgün eğitimde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin dolayında öğretmen dün okulun yolunu tuttu. Yeni dönem okullarda ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ etkinlikleriyle başladı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

HAİN KALKIŞMA MASALARDA

Bakanlık tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ temalı broşürler tüm öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler, masalarındaki broşürleri tek tek inceledi. Mili Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve FETÖ’nün hain kalkışmasını anlatan iki ayrı video da öğrencilere gösterildi. Videolardan biri, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde açılan ateş sonucu, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit edilen reklamcı Erol Olçok’un reklam ajansı tarafından, diğeri ise MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda hazırlandı. Milletin tek yürek halinde darbe girişimine karşı duruşu, meydanlarda gösterdiği kararlılık ve cesaret anlarını aktaran görsellerin dikkati çektiği videoda ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesinden İstiklal Marşı’na da yer verildi.

 

 

 

NARKOTİM’Lİ ZEHİR ÖNLEMİ

Yeni eğitim yılıyla birlikte  okuların önlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Polis ekipleri, okul önlerinde bir taraftan servis sürücülerini denetlerken, diğer taraftan şüpheliler için GBT uygulaması ve okul yakınlarında bulunan Tekel bayilerini uyardı. Narkotim uzmanları, bazı illerde okul bahçesinde toplanan öğrencilere ders başı yapmadan önce uyuşturucunun zararları, korunma yolları ve alınan önlemlerle ilgili bilgiler verdi.

BOYKOT FOS ÇIKTI

Terör örgütü PKK ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin, belediyelere kayyum atamaları ve öğretmenlerin açığa alınması nedeniyle yaptığı protesto çağrıları, Diyarbakır’da karşılık bulmadı. Kentte, belediye işçileri işbaşı, öğrenciler ise ders başı yaptı. Şırnak ve ilçelerinde de öğrenciler, okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. İdil’de 3 okulun önüne terör saldırılarına karşı konulan beton bariyerlerin arasından geçen velier, çocuklarını okula götürdü.

İLK GÜN AĞLAMA NORMAL

Bu yıl ilk kez okula tanışan bazı öğrencilerin ağlamasıyla ilgili olarak uzmanlardan uyarı geldi. Çocuk ve Ergen Psikoloğu Aslı Karamuk, daha önce benzer bir ortamda bulunmamış çocuğun kaygılanmasının, ağlama davranışı sergilemesinin okulun ilk günleri için aslında birçok çocuktan beklenen tepki olduğunu söyledi. Karamuk, “Bu tepki bizler tarafından normal olarak kabul görmelidir. Çocuğa okula uyum için biraz süre tanınmalıdır. Alışma süreci uzuyorsa ve şüpheler varsa bir uzmandan destek alınmalıdır” dedi. 

KILIÇDAROĞLU SANDILAR

İstanbul’da Esenler Atışalanı Ortaokulu’nda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili’yi ilk kez görenler, gözlerine inanamadı. Törenin ardından sınıflara girerek öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimini anlatan broşür de dağıtan Bilgili, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na benzerliği ile dikkati çekti. Veliler ve öğrenciler önce Bilgili’yi Kılıçdaroğlu’na benzetti. Gerçeği öğrendiklerinde ise ‘Kardeşi olsa ancak bu kadar benzerdi’ diye konuştular.