18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Öldürülen teröristin üzerinden çıkan hafıza kartı ile hain planlar deşifre edildi

Diyarbakır’da geçen yıl öldürülen HPG üyesi terörist Gündüz’ün iç çamaşırından çıkan USB bellekte örgütün 47 saldırı planı bulundu. Edinilen bilgilerle yapılan operasyonda 57 sığınak basıldı, 358 terörist yakalandı

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Öldürülen teröristin üzerinden çıkan hafıza kartı ile hain planlar deşifre edildi
Terör örgütü PKK'nın sözde Orta Saha diye adlandırdığı Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Elazığ, Erzurum kırsalını içine alan bölgenin genel sorumlusu ve terör örgütünün silahlı kanadı HPG'nin sözde askeri konsey üyesi Azat Farkin kod adlı Nevzat Gündüz 24 Kasım 2016'da Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Dibek köyüne düzenlenen nokta operasyonda 4 korumasıyla öldürüldü.
 
Terör örgütü PKK'da şok etkisi yaratan operasyonda, 5 milyonluk mavi listede aranırken öldürülen Gündüz'ün iç çamaşırının içindeki gizli cepte bulunan 32 GB'lik hafıza kartı şifreleri kırıldı. 8 bin 500 sayfalık kriptolu doküman çözülünce, PKK'nın şehir merkezlerinde ve kırsalda gerçekleştirmeyi planladığı 47 bombalı ve silahlı saldırı planı deşifre edildi. Dokümanda Kürtçe isimlerle şifrelenen bazı barınak ve sığınakların yerleri de itirafçı teröristlerden destek alınarak deşifre edildi. Lice, Silvan, Hazro, Kocaköy, Hani, Kulp, Bingöl Genç kırsalındaki 58 sığınak ve barınak da kullanılamaz hale getirildi.
 
Hafıza kartındaki belgelerden toprağa gömülü silah ve askeri mühimmat ele geçirildi. Yine hafıza kartındaki bilgilere göre teröristlerin barınma ve kamp alanı olarak kullandıkları alanlara yapılan kara ve hava operasyonlarında 6 ayda 83 terörist etkisiz hale getirildi, 358 hain yakalandı. (Kaynak: Sabah)