19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Önce kar ardından sonbahar

Türkiye genelinde aniden serinleyen hava, doğu illerine erken kar getiriyor. Ancak gelecek hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyredecek.

30 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Önce kar ardından sonbahar

Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, yurdun tüm illerinde ani bir serinlemeye neden oldu. Ağrı ve Süphan Dağı’na yılın ilk karı yağdı. Meteorolji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre soğuk hafta sonuna kadar etkili olacak. Hatta Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kesimlere karla karışık yağmur ve kar yağması bekleniyor.

5 İL İÇİN FIRTINA UYARISI

Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman’da ise kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına bekleniyor.  Erzurum’un kuzey kesimleri ile  Ardahan il genelinin aralıklı hafif yağmurlu, yüksek kesimlerin karla karışık  yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Ancak soğuk hava gelecek haftadan itibaren yerini güneşli günlere bırakacak. Hava sıcaklıkları artarak, mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyredecek.

HAFTAYA GÜNEŞ VAR 

Meteorolji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ülkemizde halen mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının, cuma günü iç ve batı kesimlerden başlayarak artacağı , hafta sonu ve gelecek haftanın ilk günlerinde de ülke genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Cuma günü ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde görülecek yağışların Trabzon ve Rize ile Artvin’in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hafta sonu ve haftanın ilk günleri ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor” denildi.