25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Otonom araç testleri Kudüs trafiğinde yapılıyor

Intel, otonom araç testleri için pilot bölge olarak Kudüs’te çalışmalara başladı. Yapay zekalı otonom araçlar, Kudüs trafiğinde test edilecek.

18 Mayıs 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Otonom araç testleri Kudüs trafiğinde yapılıyor
Otonom araç üreticileri, araçlarını piyasaya sürebilmek için zorlu trafik koşullarında test etmeye çalışıyor. Intel bu testleri yürüteceği bölgelerden biri olarak Kudüs trafiğini seçti. Çalışmalar, Intel’in otonom araç projelerini yürüttüğü, yan kuruluşu olan Mobiliye tarafından yapılacak.
 
Mobileye CEO’su Amnon Shashua’ya göre, Kudüs’ün agresif trafiğinde otomobillerin yapay zekasının sınırlarını test edebilecekler. Shashua, yapılan bir test sürüşü hakkında otomobillerin hızlı karar verme yeteneklerini gözlemleyebildiklerini belirtti. Ayrıca otomobillerin, yavaşlamalara veya kazalara neden olmadan kurallara uymayan kişilere karşı da önlem alabilmesi gerektiğini belirtiyor.
 
İlk test araçları, çevrelerini işlemek için kamera verilerini kullanıyor. Sonraki aşamalarda Mobiliye, bu verileri radar ve lidar ile tamamlayarak tam otonom sürüşü mümkün hale getirecek.
 
Intel ve Mobileye, ABD’de dahil olmak üzere önümüzdeki aylarda otomobilleri geniş ölçekte test etmek istiyor. Toplanan veriler ile 2021 yılına kadar otomobillerin güvenli tam otonom sürüş özelliğinde olması planlanıyor.
 
Şu anda tam otonom olmayan bu araçlarda, ani durumlarda sürücülerin kontrolü ele alması bekleniyor. Mobileye, araçlarının bir insanlı sürüşten bin kat daha güvenilir olmasını hedefliyor.
 
Ayrıca Reuters’in haberine göre Mobileye, bir Avrupa otomobil üreticisine sekiz milyon yarı otonom araba sağlamak için anlaşma yaptı.
 
(shiftdeIete)