26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ovalı’nın sahibi Ahmet Tuzlu kimdir?

Ovalı Konya Mutfağı'nın sahibi Ahmet Tuzlu FETÖ'den tutuklandı. İstanbul'un çeşitli semtlerinde şubesi bulunan zincirin sahibi FETÖ'cü Ahmet Tuzlu kimdir?

3 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ovalı’nın sahibi Ahmet Tuzlu kimdir?

FETÖ operasyonu ile gözaltına alınan Ahmet Tuzlu Konya mutfağı olan Ovalı’nın sahibi. İstanbul’da çeşitli şubeleri olan Ovalı Konya mutfağında en çok tercih edilen yerlerden biriydi. Ancak yapılan soruşturma sonucunda Ahmet Tuzlu’nun FETÖ’cü olduğuna dair izlere rastlandı ve gözaltına alındı.

 

 Ahmet Tuzlu kimdir?

 

Konya’nın Ereğli kazasında 1967 yılında dünyaya gelen Ahmet Tuzlu, ilk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladıktan sonra lise eğitimi için İstanbul’a gelmiştir. 7 kardeş olan Ahmet Tuzlu ailesi ile beraber çalışmıştır.

 

Ahmet Tuzlu küçük yaşlardan itibaren yemek sektöründe olmuştur. 1990 yılında Konya yemeklerini sunan Konya Mutfağı ile ilk şubesini açmıştır. Daha sonra ise restoranın ismini Ovalı olarak değiştirmiş ve 2000 yılından itibaren Ovalı Konya Mutfağı ismiyle işlerine devam etmiştir. İstanbul’un çeşitli yerlerinde şubeler açarak işletmesini büyütmüştür.

 

 

AHMET TUZLU FETÖ’DEN TUTUKLANDI

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında serbest  bırakılmalarına savcılıkça yapılan itiraz mahkemece kabul edilen ve haklarında  yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheli arasında bulunan restoran zinciri sahibi Ahmet Tuzlu tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Tuzlu'nun, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda çıkarıldığı nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'nde, hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunarak tutuklandığı öğrenildi.