19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Özel okullara elektronik takip

Bu yıl içinde öğretmen akademilerinin kurumsallaştırılacağını açıklayan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin “Özel okulların ücret ve hizmet bedelleri bundan sonra elektronik ortamda denetlenecek. Veli ile okul arasında ihtilaf çıktığında sistemdeki sözleşme baz alınacak” dedi.

13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Özel okullara elektronik takip

MEB MÜSTEŞARI YUSUF TEKİN “TAAHÜTLER GÖZETİM ALTINDA” DEDİ.

Özel okulların velilerden talep ettikleri ücretlerin hepsinin elektronik ortamda gözlenmesi için bir sistem başlatıldığını dile getiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin “Öğrenci ile okul arasındaki sözleşme sistem sayesinde kamunun garantörlüğüne sunulmuş olacak. Okullar, servis ve yemek ücreti olarak ne taahhüt ediyorlarsa onu sisteme giriyor ve kontroller bu sistem üzerinden yapılıyor. Veli ile okul arasında hukuki bir durum ya da ihtilaf ortaya çıktığında MEB de o sözleşmeye göre karar verecek. Bütün bunlar elektronik ortamda gözlenmiş oluyor” diye konuştu. 

Yusuf Tekin, öğretmen akademilerinin kurulmasına ilişkin ise öğretmen akademilerinin birbirini takip eden bir dizi çalışmanın son adımı olacağını dile getirdi. 

TERCİH HAKLARI VAR

Tekin “Strateji Belgesi’ne göre yeterlilikleri konusunda kendisini eksik hisseden öğretmenlerin bu eksikliklerini giderebilmeleri için öğretmen akademilerini kurumsallaştırıyoruz. Bu yıl içerisinde Türkiye’deki hizmet içi eğitim merkezlerimizin hem işlevleri, hem statüleri ‘öğretmen akademileri’ şeklinde dizayn edilecek.” 

MEB Müsteşarı Tekin, liselere mahalli yerleştirme sistemine ilişkin, “Öğrencilerimiz, evlerine birinci en yakın kategoriden de ikinci en yakın kategoriden ve üçüncü en yakın kategoriden de tercihte bulunabilecek” diye konuştu.