20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Öztürk Yılmaz kimdir

Öztürk Yılmaz kimdir kaç yaşında nereli sorusunun yanıtı CHP'li Öztürk Yılmaz Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasıyla gündeme geldi.

20 Nisan 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:

CHP'nin dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması herkesi ama en başta da CHP'lileri şaşırtmıştı. Ama daha şaşırtıcı olan, Yılmaz'ın geçmişindeki sırlar ve agresif davranışlarıydı. Bunlar soru işareti yaratıyor ve tepki alıyordu ama en son TSK ile birlikte Suriye'de teröre karşı mücadele yürüten ÖSO'yu "terör örgütü" ilan etmesi, Afrin Harekâtı'nı itibarsızlaştırması tepkilerin çığ gibi büyümesine yol açmıştı.

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

Öztürk Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Milli iradeye komplo kurulmasına izin vermeyiz, genel başkanımıza da düşünceğlerimi açtım. Genel başkan aday olmadığı taktirde adayım." dedi.

Erken seçime hazırlıksız yakalanan CHP’de, Kılıçdaroğlu’nu siyasi hayatının en zor kararı bekliyor!
Cumhurbaşkanlığı’na aday olup olmayacağına parti meclisinin karar vereceğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu siyasi hayatının en zor kararı bekliyor. Aday olmazsa ‘Türkiye’yi yönetme iddiası’ndan vazgeçmiş ancak koltuğunu sağlama almış olacak. Aday olup seçilemezse milletvekili bile olamayacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşerek erken seçim için 24 Haziran’ı açıklaması muhalefeti hazırlıksız yakaladı.

24 Haziran tarihi ile şok olan CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu siyasi hayatının en zor kararı bekliyor. Kılıçdaroğlu, muhtemel ittifakla çatı aday bulup cumhurbaşkanlığına aday olmazsa “Türkiye’yi yönetme iddiası”ndan vazgeçmiş ancak CHP’deki koltuğunu sağlama almış olacak. Külliye’ye aday olur da seçilemezse milletvekilliğini de kaybedeceği için parti üzerindeki otoritesi sarsılacak.