19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

PÖH başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak

Polis Özel Harekat birimlerinde polis memuru yetiştirilmek üzere 10.000 (on bin) erkek aday alımı yapılacağını duyan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve 300 bin başvuru oldu. Şimdi de başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediliyor.

5 Aralık 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
PÖH başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak
10 bin kişinin alınacağı Özel Harekat birimine yaklaşık 300 bin kişi başvuru yaptı. 14 Kasım’da sona eren ön başvuruların ardından polis memuru olmak isteyen adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Önceki başvuru sonuçlarının açıklanış tarihine bakıldığında Polis Özel Harekat Başvuru sonuçlarının da yakın zamanda açıklanacağı tahmin ediliyor.
 
Özel harekat başvuru sonuçları açıklaması ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün en değerli silahlı kuvvetinde görev almak isteyen adaylar, mülakat tarihi ve parkur sorgulamalarına girdi. Polis Özel harekat sonuçlarının açıklamasıyla birlikte, PÖH parkuru ve mülakat tarihi bilgilerine de erişecek olan adaylar, geçen yılki bilgilere göre çalışmalara başladı.
 

POLİS ÖZEL HAREKAT PÖH PARKURU İLE İLGİLİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN...

 

PÖH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 
Önceki yıl yapılan polis özel harekat alımlarında, 09 Ekim Cuma günü sonlanan başvurular, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 14 Ekim Çarşamba günü mülakat bilgileri ile birlikte açıklanmıştı. 
 
Geçtiğimiz yıl 5 gün içerisinde açıklanan sonuçlar, bu yıl da böyle bir durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini akıllara getirdi. Fakat bu sene, KPSS şartının kaldırılması, yaş haddinin arttırılması ve lise mezunlarının başvurabilme kriterleri dolayısıyla müracaat sayısında patlama yaşanmış ve bu nedenle sonuçların geçtiğimiz yıllara göre biraz daha geç açıklanması öngörülmüştür.