18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Polisleri kapıda görünce özel arabasıyla Sarıyer'e kadar kaçan ve orada yakalanan Oktar'ın MOSSAD bağlantısı ortaya çıktı

Sabah saatlerinde Adnan Oktar suç örgütüne yönelik geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Örgüt mensubu 235 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, hakkında çok sayıda suç isnat edilen Adnan Oktar'ın kapısında polisleri görünce özel aracıyla Sarıyer'e kaçtığı ve burada yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. Uluslararası ajanlık suçlaması da yöneltilen Oktar'ın Türkiye'ye ait gizli bilgileri İsrail istihbaratı MOSSAD'a gönderdiği iddiası yer alıyor.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

Adnan Oktar'a sabaha karşı dev operasyon düzenlendi. Suçlamalar arasında organize suç örgütü kurmak, uluslararası ajanlık ve küçük çocuklara taciz, çocuk alıkoyma, iftira, suç isnat etme, dinin inancın suistimaliyle dolandırıcılık, rüşvet ve ruhsatsız silah bulundurma yer alıyor. Hava destekli büyük operasyonda 200'den fazla gözaltı var. Çengelköy’deki evine baskın yapılan Adnan Oktar ve korumalarının emniyet güçlerine mukavemet gösterdiği ve polis tarafından zor kullanılarak gözaltına alındığı öğrenildi.

OPERASYONDA ŞOKE EDEN DETAYLAR

Aralarında yaşları 11 ile 40 arasında değişen 20'nin üzerinde kadın ve kız çocuğunun cinsel istismar suçlamasıyla Oktar ve cemaati hakkında mağdur olarak  suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı verilenlerin 106'sı kadın olduğu belirtildi.

POLİSİ GÖRÜNCE SARIYER'E KADAR KAÇTI

Kendisini gözaltına almaya gelen polisi Çengelköy'deki evinin kapısında görünce özel arabasıyla Sarıyer'e kadar kaçan ve orada yakalanıp gözaltına alınan Oktar ve cemaatine yönelik olarak yöneltilen "askeri casusluk" suçlamasının ise Türkiye'ye dair gizli belge ve bilgilerin İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD üzerinden İsrail'e yapıldığı iddia ediliyor.

(Milliyet)