24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

PTT personel alımı sınav sonuçları açıklandı

PTT personel alımı 2018 yazılı sınav sonuçları sorgula açıklandı.

20 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
PTT personel alımı sınav sonuçları açıklandı

PTT personel alımı 12 Ağustos'ta gerçekleşti. Hemen sonrasında gözler PTT sınav sonucunun ne zaman açıklanacağına çevrildi. Yeni yayınlanan duyuruda 5 bin kişinin alınacağı PTT yazılı sınav sonuçlarının açıklandığı açıklandı.

PTT yazılı sınav sonuç tarihiyle ilgili resmi açıklama yapıldı. Kurumun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamalara göre; PTT A.Ş. 2018/1 Personel Alım yazılı sınav sonuçlarının 20 Eylül 2018 tarihinde açıklandı.. Konuyla ilgili yapılan paylaşımda, beklentilerini sürdüren adayların kurumun İnsan Kaynakları sayfasında yer alan duyurular bölümünü takip etmesi gerektiği de vurgulanıyor.

PTT sınav sonuçları, Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın sorgulama sitesinde 20 Eylül 2018 tarihinde açıklandı. Başvuruların ardından 12 Ağustos'ta 5 bin personel alımı için binlerce kişi sınava girdi. Sınavdan 39 gün sonra kurum resmi web sayfasında sonuçların açıklandığını duyurdu.

PTT'ye 2018 yılı memur personel alım sonuçları açıklandı. PTT personel alımı geçtiğimiz aylarda düzenlenen sınav ile 5 bin personel alımı için düğmeye basan PTT sınav soru ve cevaplarının da yayınlanmasıyla merak edilen sonuçların açıklanacağı tarihini de resmi twitter hesabından duyurmuştu. PTT 5 bin personel alımı için 12 Ağustos Pazar günü yapılan sınavın giriş belgeleri, 2 Ağustos 2018 tarihinde http://gazisem.gazi.edu.tr internet adresinde ilan edilmişti ve adayların cep telefonlarına gönderilmişti. Adaylar sınav giriş belgelerini belirlenen tarihten itibaren http://gazisem.gazi.edu.tr internet adresinden temin edebilmişlerdi. 2018/1 PTT yazılı sınav soruları ve cevapları açıklandı. Sınav soruları ve cevaplarının yanı sıra, adayların ilgili PTT yazılı sınavdan kaç puan aldıklarını gösteren sınav sonuçlarının sorgulanma ekranının ne zaman duyurulacağı henüz bilinmiyor. PTT bünyesinde istihdam edilmek üzere gişe memuru, büro memuru ve dağıtıcı gibi birçok pozisyonda memur alımı yapılacak. Personel alımına yoğun bir ilginin yaşandığı PTT personel alımında, yazılı sınavlar 12 Ağustos tarihinde 17 merkezde tamamlanmıştı.

70 PUAN ÜSTÜ VE 60 PUAN ÜSTÜ ALANLAR

PTT personel alım sınavından 70 puan ve üstü alanlar; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuru yapabilecek

PTT personel alım sınavından 60 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuru yapabilecek.