23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Putin bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yapacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin’in bu akşam Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon konuşması yapacağını, tarafların ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs ile ilgili açıklamasının ardından Orta Doğu’daki durumu görüşeceklerini bildirdi.

DHA7 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Putin bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yapacak

Peskov yaptığı açıklamada, “Bu akşam Putin’in Erdoğan ile telefon konuşması yapmasını bekliyoruz. Gerçekten önemli bir konu görüşülecek ve ABD Başkanı’nın büyükelçiliğin Kudüs’e taşınmasına ilişkin açıklamasının ardından Orta Doğu’da oluşan durum masaya yatırılacak “ ifadesini kullandı.

Daha önce Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğini belirtti ve büyükelçiliğin Kudüs’e taşınmasına ilişkin belgeyi imzaladı.

Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gerçekten ABD başkanı Donald Trump´ın açıklamasının ardından Ortadoğu´da oluşan kriz endişe uyandırıyor. Bu karar Ortadoğu´daki barış sürecinin ilerlemesini sağlamayacak, aksine gördüğünüz üzere ilk olarak uluslararası birliğin bölünmesine yol açacak"ifadelerini kullandı. 
 
Peskov şu şekilde devam etti:
 
"ABD Başkanı´nın bu kararına herkesin katılmadığını görüyoruz. Daha da fazlası bu durum Filistinliler arasında ciddi tepki topladı. Bu yüzden bu durum bizi endişelendiriyor. Peki, ne yapmalı? Siyasi ve diplomatik araçlarla çözüm yolları bulmaya devam etmeliyiz, fakat durum bir hayli zorlaştı."