19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Rahip Andrew Brunson kimdir?

Rahip Andrew Brunson kimdir? ABD Türkiye krizi son dakika Papaz Brunson neden tutuklu?

13 Ağustos 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Rahip Andrew Brunson kimdir?

ABD ile Türkiye arasında bir süredir 'papaz' gerilimi yaşanıyor. ABD Başkanı Trump, bizzat FETÖ üyeliğinden tutuklu Pastör Andrew Brunson'ı istedi. 

İZMİR'de, ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın sokağındaki güvenlik önlemleri devam ederken, evinin önünde Özel Harekat polisleri bekliyor.



 

RAHİP BRUNSON KİMDİR?

ABD'li rahip Andrew Brunson 9 Aralık 2016'de tutuklanmıştı. Rahip Brunson hakkında örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Mahkem e bugün Brunson'a ev hapsi kararı verdi. Brunson'a elektronik kelepçe takılacağı öğrenildi

Andrew Brunson 198 yılında doğmuştur. Trinity Evangelical Divinity School, Erskine Theological Seminary, Aberdeen Üniversitesi'nden mezun olan Brunson'un Jacqueline Furnari adında bir çocuğu vardır.

Papaz Andrew Brunson

Ülke: Türkiye

Temel Bilgiler: 20+ yıldır Türkiye'de yaşayan Amerikalı papaz

Biyografi: 50 yaşındaki Andrew Brunson, 23 yıldır Türkiye'de yaşayan bir Amerikan vatandaşıdır. İzmir kentinde küçük bir protestan öncesi Presbiteryen cemaati olan İzmir Diriliş Kilisesi'nin papazıdır.