23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

2018 Ramazan ayı ne zaman?

İslam aleminde 2018 Ramazan ayı, oruç ayı olarak bilinir. Mübarek sayılan 3 ayların sonuncusu Ramazan ayında 30 gün boyunca oruç tutuluyor.

23 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
2018 Ramazan ayı ne zaman?

Nisan ayının ortalarının gelmesiyle Ramazan ayına bir adım daha yaklaştık. Rahmet, bereket, aynı zamanda birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan-ı şerifi karşılamaya çok kısa bir süre kala kafalarda bir takım sorular cevaplarını arar oldu. Müslüman alemi için büyük öneme sahip olan Ramazan ayı ve şeker bayramı ne zaman ve kaç gün tatil olacak diye merak edenler için hazırlamış olduğumuz bu haberde tüm detaylara ulaşabilirler. Fitre ve zekat konularında da merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran'da erken seçim yapılacağına dair yaptığı açıklama sonrasında vatandaşlar, bu yıl Ramazan Bayramı'nın hangi gün olduğunu merak ediyor.

2018 RAMAZAN NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvime göre 2018 yılında Ramazan Ayının başlayacağı gün belli oldu. Müslüman aleminin heyecanla beklediği 2018 Ramazan ayı 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü başlayacak, 16 Mayıs günü açılacak orucun sahuruna ise 15 Mayıs gecesi kalkılacak, Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak.




RAMAZAN BAYRAMI 2018 NE ZAMAN?

Tatil planı yapan binlerce vatandaş 2018 Ramazan Bayramı tarihini şimdiden araştırmaya başladı. Erken seçime de yakın bir tarihe denk gelmesi nedeniyle merak bir hayli arttı. Ramazan Bayramı tarihi şöyle;

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi
15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün
16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün
17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün

RAMAZAN BAYRAMI VE ÖNEMİ

Ramazan bayramının birçok anlamı ve önemi mevcuttur. Ramazan ayı boyunca nefsini kontrol etmeyi ve şükretmeyi öğrenen insanlar, Ramazan ayından sonra gelen bayramda ise yoksullara bolca yardım eder ve hem kendi hem evinin temizliğine özen gösterir. Bu bayramda insanlar birbirlerini ziyaret ederek aradaki bağı daha da güçlendirmeye çalışır. Fitre ve zekat, Ramazan bayramından önce verilerek yardıma muhtaç insanların Ramazan bayramını mutlu geçirmesine yardımcı olunur. Bayramın ilk günü camide kılınan namazın da Müslüman toplumlar için önemi büyüktür. Bu namaz kalabalık bir şekilde kılınır ve namazdan sonra camide hutbe okunur.

RAMAZAN AYINDA NELER YAPILIR?

Ramazan ayı birçok güzel amelin yapılacağı, Allah'ın rızasının kazanılacağı bir mevsim. Bu ayda Hz. Muhammed'in (S.A.V) müjdelediği birçok hayrın ve Salih amelin işleneceği günler var. İşte onlardan bir kaçı:

* Oruç tutmak

* Geceleri Peygamber Efendimiz'in sav sünneti olan teravih namazını kılmak

* Kur'an okumak

* Namazları cemaatle kılmak

* Sahur yapmak

* İftar ettirmek

* Kadir Gecesini aramak

* Sabretmek

* İhsan ve ikramda bulunmak

* Tövbe etmek

* Cenneti istemek

* Çokça Kelime-i Tevhid söylemek

* Ramazan umresi yapmak

* Açları doyurmak