16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Ramazan programları büyük ilgi gördü

Hicri takvime göre 9. Ay Ramazan ayı oluyor. 2017 yılında Mayıs ayına denk geliyor. Bu yıl ilk sahur 26 Mayıs’ta olacak, ilk oruç 27 Mayıs’ta tutulacak. Ramazan ayında televizyon programları da bu aya uygun sahur ve iftar yayınları yaparlar.

19 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ramazan programları büyük ilgi gördü

Yardıma ihtiyacı olanların daha çok hatırlandığı, yardımlaşmanın arttığı, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği bu ayda Müslümanlar daha çok ibadet etmeye özen gösterirler. Akrabalık ilişkileri güçlenir. İnsanlar tövbelerin kabul olunduğunun müjdelendiği bu ayda günahlarının affedilmesi için Allah’a yalvarırlar. Oruç tutmak, teravih namazı kılmak gibi bu aya özgü ibadetleri eksiksiz yerine getirmeye çalışırlar.


ATV RAMAZAN PROGRAMI  NiHAT HATİPOĞLU

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Ramazan programlarının tartışmasız en çok takip edilen ismi. Bu sene de Ramazan ayında ATV ekranlarında sahur ve iftar programı ile izleyicisiyle buluşacak. Program Sultanahmet Meydanında çekilecek. Nihat hocayı canlı dinlemek ve izlemek isteyenler canlı yayın yerine gidip izleyebilecekler. Aynı zamanda da Sultanahmet Camii'nde iftarlarını açabilecek ve sahurlarını yapabilecekler.

Programın adı: PROF. DR. NİHAT HATİPOĞLU İLE SAHUR VE İFTAR ÖZEL

Nihat Hatipoğlu ile Sahur : 01.00

Nihat Hatipoğlu ile İftar : 19.45

Sultanahmet Meydanı'ndan canlı olarak yayınlanacak olan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Sahur ve İftar Özel programı yine dopdolu olacak. Birbirinden değerli konuklar, Mekke ve Medine'den özel görüntüler, birbirinden özel ilahiler ve kasidelerle gönüller huzur bulacak. Peygamber Efendimizin ve sahabenin hayatından çok özel kesitler, her derdin devası dualar, abdestten namaza, oruçtan zekâta merak edilen sorular ve cevaplarla dolu dolu bir Ramazan programı…

KANAL 7 RAMAZAN PROGRAMI NECMETTİN NURSAÇAN

On bir ayın sultanı Ramazan Kanal 7 ekranlarında büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılanıyor. İftar sofrasının neşesi, orucun huzuru Muhsin Bay’ın sunumu Necmettin Nursaçan’ın sohbetiyle İftar Saati’nde yaşanacak.

Ramazan geleneği haline gelen İftar Saati Kanal 7 ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, Muhsin Bay’ın sunumuyla İftar Saati, Ramazan coşkusunu iftar sofralarına taşıyor. Ramazan boyunca bu mübarek ayın faziletlerinin ekrana getirileceği İftar Saati, farklı konu ve konuklarla izleyicisiyle buluşacak. Ramazan’a dair hoş sohbetler, iftar saatinin heyecanı, oruç tutmanın erdemi, Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve dualar İftar Saati’nde ekrana taşınacak. Kutsal topraklardan görüntüler, peygamberler zamanından hikayeler İftar Saati’nde izleyiciye sunulacak. Programda ayrıca Necmettin Nursaçan minikleri etrafına toplayıp her gün bir sahabenin hayatını anlatacak.

İftar saatinde yaşanan tatlı telaş, Ramazan’a özel sohbetler, dualar ve çok daha fazlası Ramazan boyunca her gün 19:35’te İftar Saati’nde…

NECMETTİN NURSAÇAN'LA İFTAR SAATİ: 19.35

SERDAR TUNCER
 
Serdar Tuncer, Ramazan programlarının en sevilen isimlerinden biri. İzleyiciler daha önce Kanal D, TRT 1 televizyon kanallarında Ramazan programı yapan Tuncer'in bu yıl nerede olacağını merak ediyor. Ramazan programlarının sevilen ismi Serdar Tuncer bu yıl hiçbir yerde program yapmayacağını resmi hesbaından duyurdu. 
 
 

KANAL D RAMAZAN PROGRAMI MUSTAFA KARATAŞ

Prof. Dr. Mustafa Karataş en hayırlı ayda, Kur-an ve sünnet ışığında, İslam'ın güzelliklerini paylaşmak, yaşamak ve sizlerle buluşmak üzere ekranlarda sohbet veriyor. Bu sene Karataş Kanal D ekranlarında sahur programında izleyici ile buluşacak.


İftar sofralarınıza muhteşem öneriler bulabileceğiniz Sahrap'la İftar Sofrası, Ramazan boyunca hafta içi her gün 12.00'de Kanal D'de!

PROF. DR. MUSTAFA KARATAŞ'LA PAYLAŞMAK GÜZELDİR: 12.45

PROF. DR. MUSTAFA KARATAŞ’LA SAHUR VAKTİ: 02.00

SAHRAP'LA İFTAR SOFRASI: 12.00


TRT 1 RAMAZAN PROGRAMI BEKİR DEVELİ

Ramazan Sevinci,Ramazan Ayı Boyunca Her Gün Bekir Develi’nin sunumu ile Eyüp Sultan Camii’nden canlı yayınla ekrana gelecek.Her gün farklı bir konuğun katıldığı program yine dopdolu olacak. Bekir Develi'nin usta sunuculuğuyla Ramazan Sevinci programı ekranlara gelecek.

RAMAZAN SEVİNCİ: 19.00

 

KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI: 15.45 - 23.30

TRT 1 ekranlarında yayınlanacak yarışma, Ramazan’ın manevi ortamına büyük katkı yaparak Kur’an-ı Kerim’in güzel okumaları ile ziyafet sunacak. “Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması”nın ilk başvuruları WhatsApp üzerinden alındı. Ön eleme sürecinin ardından yarışmacılar belirlendi.

Ramazan ayı boyunca her gün izleyicisine Kur'an ziyafeti yaşatacak olan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışacak. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde yarışacak. Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar, Kadir Gecesi yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar.

Tüm katılımcılara bir tam altın, gün birincilerine üç tam altın, hafta birincilerine beş tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın üçüncüsüne 10 tam altın, ikincisine 20 tam altın ve birincisine ise 50 tam altın ödül verilecek.

SAHUR BEREKETİ: 01.40

Sahur Bereketi Ramazan Ayı Boyunca Her Gece Necip Karakaya’nın Sunumu İle Eyüp Sultan Camii’nden Canlı Yayınlanacak.


360 TV RAMAZAN PROGRAMI SELMAN OKUMUŞ

Geçen sene olduğu gibi bu sene de iftar programında Selman Okumuş 360 TV'de ekranlara gelecek. 

SELMAN OKUMUŞ İLE MUKABELE: 10.00

11 ayın sultanı, Kur'an ayı Ramazan, 360 ekranında dualar ve mukabele ile karşılanıyor... Selman Okumuş, eşsiz yorumu ile Sancaklar Camii'nin harika akustiğinde, Kur'an-ı Kerim okuyor, Kuran Tilaveti gönülleri titretiyor...

RAMAZAN HUZURU: 19.15

Selman Okumuş, Hafız Mustafa Duman ile 360 ekranında hem sohbet geleneğini sürdürüyor, hem de dua ve ilahilerle iftar öncesi gönüllere mükemmel bir ziyafet sunuyor.

FOX TV RAMAZAN PROGRAMI

Ünlü oyuncu ve sunucu Pınar Altuğ, Ramazan ayı boyunca FOX ekranlarında izleyici ile buluşacak.

"Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetleri" isimli programın ilk yayın tarihi ise 29 Mayıs Pazartesi. Farklı yörelerden iftar menüleri maharetli konuklarla yapılan keyifli sohbetler eşliğinde, Pınar Altuğ’un mutfağında seyircinin beğenisine sunulacak.

PINAR ALTUĞ İLE RAMAZAN LEZZETLERİ: 13.45

FATİH SAVAŞ İLE SAHUR SOHBETLERİ: 01.30

Sunucu Fatih Savaş, Ramazan ayı boyunca FOX'ta izleyiciyle buluşacak.

 Her gece saat 01:30 itibarıyla canlı yayınlanacak “Fatih Savaş ile Sahur Sohbetleri” programında, Ramazan ayının getirmiş olduğu güzellikler, her gün farklı konu ve konuklarla ele alınacak.

Ünlü hafızlar Kur’an’ı Kerim tilavetleriyle programda yer alırken, solist Hasan Akıntaş ve ekibi de eşsiz nağmeleri ile ekrana gelecek.

 

STAR TV - FATİH ÇITLAK

Fatih Çıtlak, bu sene Star ekranında olacak...

Kur'an'ı Kerim, Efendimiz'in hayatından kesitler, yaşamın içinden hadislerle; muhabbet dolu sahur saatleri sizleri bekliyor...

Program günü: Ramazan boyunca her gün

 

FATİH ÇITLAK İLE RAMAZAN BEREKETİ: 02.00