23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Reina katliamcısı Esenyurt'ta yakalandı

Ortaköy'deki Reina kulübüne yılbaşı gecesi saldırı düzenleyen terörist, İstanbul Esenyurt'ta sağ olarak yakalandı. Operasyonda 1'i Kırgız, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı

16 Ocak 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Yılbaşı gecesi Reina’da katliam yapan ve 39 kişiyi acımasızca katleden terörist ‘Abu Muhammed Horasani’ kod isimli Abdulkadir Masharipov, İstanbul Esenyurt’ta sağ olarak yakalandı. Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Terörist arkadan kelepçelenerek etkisiz hale getirildi. Esenyurt’ta düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan teröristin yanında oğlunun da bulunduğu öğrenildi. Terörist sağlık kontrolünden sonra Emniyet’e getirildi. 

17 GÜNDÜR ARANIYORDU

Masharipov 1.5 yaşındaki kızı, 4 yaşındaki oğlu ve eşiyle birlikte 2016’nın başında Konya’ya geldiği tespit edildi. Özbek asıllı terörist Abdulgadir Masharipov’un eşi 12 Ocak’ta Maltepe’de bir eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alındı. Masharipov’un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edildi.  

EŞİYLE HELALLEŞTİ

Masharipov ailesinin aralık ayının son günlerinde İstanbul Başakşehir’de bir ev kiraladığı, 31 Aralık’ta akşam saatlerinde karısına, “Helalleşelim” diyerek evden ayrıldığı eşinin ifadelerinde yer aldı. DEAŞ’lı terörist katliam sonrasında Zeytinburnu’nda ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu yanına alıp kayıplara karıştı. Teröristin izini süren polisler, Zeytinburnu ve İzmir’de operasyonlar düzenledi, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Teröristin, operasyon sırasında polise direnç gösterdiği belirtiliyor.

Operasyonda Abdülgadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü. 

VALİSİ ŞAHİN VE EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN AÇIKLAMA YAPACAK.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, teröristin yakalanmasıyla ilgili saat 10:30'da açıklama yapacak.

Operasyonun ardından yakalanan Özbek terörist ve Kırgız arkadaşının yerdeki fotoğrafı...

SAĞ OLARAK ELE GEÇİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Konuya ilişkin açıklama yapan terör uzmanı Yesugay Aksakal yaptığı açıklamada 'Bu tip soruşturmalar devam ederken manipülasyonlara dikkat etsinler. Bu olay büyük motivasyon kazandırdı. Sorgular devam ediyor. Arkadaşlarımız bu yaptıkları operasyon bayağı ciddi ve hassas yapılan bir operasyon. Şahıslar sağ olarak ele geçirildi. Şimdi bakacağız muhakkak ki her şey ortaya çıkacaktır. Bu şahıs biyolojik bir savaş makinası. Ele geçirilmesi çok iyi oldu. Lütfen bunu sosyal medyada farklı haberlerle değişik şeylerle manipüle etmeyelim. Bunun altında daha büyük çalışmalar da vardır. Bunun neticesinde sonuca varılacaktır. Devletimiz büyüktür, bu operasyonlarla da yapılmış eylemlerin hepsinin faili çıkacaktır ve yine elde edilen bilgilerle birçok olay da engellenecektir' dedi. 

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: SALDIRININ DEAŞ ADINA YAPILDIĞI NET

İstanbul Valisi Şahin, Ortaköy'deki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin yakalanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

'Afganistan'da eğitim almış ve 4 dil bilen bir terörist'
 
İstanbul Valisi Şahin, "O saldırıyı gerçekleştiren faille ilgili o günden bu tarafa İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz çok ciddi ve girift bir çalışma yürüttü ve bu gece Esenyurt ilçesinde yapılan bir operasyonla bu menfur saldırının katili ve faili yakalanmış durumda. Fail Abdülkadir Masharipov. Özbekistan 1983 doğumlu. Afganistan'da eğitim almış ve 4 dil bilen, iyi yetiştirilmiş bir terörist." dedi.
 
'2 bin polisimiz görev aldı'
 
Şahin, "Ülkemize 2016 yılında ocak ayı içerisinde geldiği tahmin ediliyor. Bu operasyon yapılırken yaklaşık 7 bin 200 saat kamera incelemesi yapıldı, özel ekiplerle birlikte 2 bin polisimiz görev aldı." dedi.
 
'Operasyonlarda 50 şahıs gözaltına alındı'
 
İstanbul Valisi Şahin, "Gerçekten polisimiz çok büyük emek sarf etti. Çok dikkatli bir çalışma yürüttü ve bu çalışma boyunca yaklaşık 152 adrese operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 50 şahıs gözaltına alındı. Bu arada 168 yabancı da yabancı terörist olma şüphesine binaen gerekli işlemler yapılmak üzere ilgili mercilere teslim edildi. Teröristle birlikte 197 bin ABD doları ele geçirildi. 2 adet tabanca ve şarjörü ele geçirildi." diye konuştu.
 
Şahin, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:  "5 adresi dün takip ettiler ve öğleden sonra o 5 adrese yönelik operasyonları artırarak devam ettiler. Neticede o 5 adresten birinde ele geçirildi." 
 
'DEAŞ adına yapıldığı net'
 
Vali Şahin, Ortaköy'deki terör saldırısının DEAŞ adına yapıldığının net olduğunu bildirdi.

Teröristin saklandığı yerle ilgili dikkat çeken ayrıntı

Reina saldırganı böyle yakalandı

Reina saldırganının yakalanmasıyla ilgili çarpıcı detay

İstanbul ve Ankara'da dev operasyonNuh Albayrak: Çok farklı şeyler ortaya çıkacak