19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Saldırıya uğrayan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu

Rize Emniyet Müdürlüğündeki silahlı saldırıda, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal yaralandı. Verdi, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Başkan Erdoğan, Rize Valisi Kemal Çeber'i arayıp bilgi aldı

AA11 Aralık 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Saldırıya uğrayan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit oldu
Alınan bilgiye göre, bugün saat 15.00 sıralarında Rize Emniyet Müdürlüğü binasına gelen Derepazarı Emniyet Amirliği'nde görevli trafik polisi İsmail Hakkı Saraçoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi. Özel Kalem Müdürlüğü'ne silahını bırakıp makamda görüşen Saraçoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bir bölüm kazandığını  belirterek Rize merkezde görevlendirme talebi oldu. Ancak olumsuz yanıt aldığı tahmin edilen Saraçoğlu, çıkışta özel kalemden silahını teslim alarak tekrar içeri girdi ve Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etmeye başladı. Bu sırada beraberindeki personel şube müdürü olan polis müdürü ve Verdi'nin koruma polisine de ateş eden Saraçoğlu, ardından karşı açılan ateşte silahlı vurularak yaralandı. Olay sonrası ağır yaralanan Verdi ve biri saldırgan 3 polis memuru ambulansla Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada Verdi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
 
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edilmesine ilişkin, "Benim de yakın korumalığımı yapmış olan bir kardeşimizdi, Allah rahmet eylesin" dedi.  
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Rize Emniyet Müdürü Verdi'nin vurulmasıyla ilgili açıklama yaptı  
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Tüm yaralılar Rize Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmış durumda. Ne yazık ki İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin” dedi.  
  
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin vurulmasıyla ilgili bilgi verdi. Oktay, şöyle konuştu:
  
“Bugün saat 14.50 sıralarında Rize İl Emniyet Müdürlüğü binası içerisinde Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru İ.H.S., İl Emniyet Müdürü görüş gününde tayin talebiyle makama çıktığı esnada bilinmeyen bir nedenle Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi boynundan, Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ı sol göğüs ve sırtından, polis memuru Yiğit Can Köksal’ı bacağından yaralamıştır. Tüm yaralılar Rize Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmış durumda. Ne yazık ki İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin.”
 
VALİ AÇIKLAMA YAPTI
 
Rize Valisi Kemal Çeber, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
"Saldırganın il merkezine tayin olmak gibi bir talebi olmuş. Bu konuyu görüşmek için gelmiş emniyete, muhtemelen istediği sonucu alamadı. Ona polis memuru demek istemiyorum, o hainle ilgili de araştırma yaptık. Bahsettiğim sıkıntılarının dışında sessiz sakin bilinen birisi olarak anlatılıyor. Tabii cezasını çekecek ama olan Altuğ kardeşimize oldu, teşkilatımıza oldu."
 
 
Verdi hastanede şehit oldu
 
Yaralanan Verdi, Polat ve Köksal hastanelere kaldırıldı. 
 
Rize Valisi Kemal Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada, silahlı saldırıya uğrayan Verdi'nin şehit düştüğünü söyledi.  
 
Şüpheli polis memuru yakalandı
 
Emniyet Müdürü Verdi ile yer değişikliği için görüşmek istediği öğrenilen İ.S, güvenlik güçlerince gözaltına alındı.
 
Geniş güvenlik önlemi alındı
 
Olayın ardından çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri binaya girdi.
 
Polis, bina ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
 
İçişleri Bakanı Soylu Rize'ye gidecek
 
Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, saldırı dolayısıyla Rize'ye gideceği bildirildi.
 
Altuğ Verdi'nin öz geçmişi
 
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 1972 yılında İstanbul’da doğdu.
 
Polis Kolejinden 1989'da, Polis Akademisinden 1993'te mezun olan Verdi, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28 Aralık 2016'da 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti.
 
İyi derece İngilizce bilen Verdi, ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda Türkiye'yi temsil etti.
 
Evli ve bir kız babası Verdi, Rize Emniyet Müdürlüğü görevine 19 Ağustos 2017'deki kararnameyle atanmıştı.