25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Rum asıllı anne kıza silahlı saldırı

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde, akrabasından ayrılmasını istediği kadının evine giden Fatma K., çıkan tartışmada, Panayota Sofyano (29) ile annesi Sofya Sofyano'yu (58) tabancayla vurdu. Anne Sofya Sofyano ölürken, kızı Panayota ağır yaralandı.

8 Haziran 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Rum asıllı anne kıza silahlı saldırı
Olay, saat 18.30 sıralarında, ilçeye bağlı Dereköy'de meydana geldi. Havyancılık yapan Fatma K. (45), iddiaya göre bir akrabası ile yaklaşık 2 yıldır birlikteliği bulunan Panayota Sofyano'nun ilişkisini kabullenemedi. Fatma K., akşam saatlerinde ikilinin ilişkisini sonlandırmasını istemek üzere Panayota Sofyano'nun evine gitti.

Evin önündeki konuşmaya Panayota'nun annesi Sofya Sofyano da katıldı. Üçlü arasındaki tartışma büyüyüp silahlı kavgaya dönüştü.

Kavgada Fatma K. yanında getirdiği tabancayla Rum asıllı Türk vatandaşı anne ve kızını göğsünden yaralandı. Anne ve kızı kanlar içinde yerde kalırken, vatandaşlar durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri anne Sofya Sofyano'nun olay yerinde öldüğünü belirledi. Ağır yaralanan Panayota Sofyano da ambulans bot ile Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan genç kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Cinayetin ardından Fatma K. jandarmaya gidip teslim oldu. Fatma K.'nın ilk ifadesinde, yakını olan genç ile Panayota Sofyano'nun aşk ilişkisi bulunduğunu, konu ile ilgili konuşmaya gittiği zaman çıkan tartışmada tabancasını ateşlediğini söylediği öğrenildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Sofya Sofyano'nun cesedi otopsi için Gökçeada Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma cinayetle ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.