19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Sağlık Bakanlığı: Olay yerinde yapılan müdahale sonucu vatandaşımızın kalbi tekrar çalıştırılmıştır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü sırasında kalp krizi geçirerek Kazan Devlet Hastanesi'nde müdahale edilen kişinin Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildiği ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

AA18 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı: Olay yerinde yapılan müdahale sonucu vatandaşımızın kalbi tekrar çalıştırılmıştır

Sağlık Bakanlığından, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik tepki yürüyüşü sırasında kalp krizi geçiren ve müdahale sonucunda tekrar hayata döndürülen partilinin sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, saat 10.05'te CHP'nin yürüyüşüne katılan 65 yaşındaki kişinin fenalaştığı ve kalbinin durduğu belirtildi. Yürüyüşe eşlik eden tam donanımlı 112 ambulans ekibinin söz konusu kişiye anında ilk yardım yaptığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olay yerinde yapılan müdahale sonucu vatandaşımızın kalbi tekrar çalıştırılmıştır. Daha sonra ekibimiz, hastamızı yakın olması sebebiyle Kazan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne nakletmiştir. Burada da müdahaleye devam edilen hastamız, durumunun uygun olmasıyla birlikte bir üst merkez olan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilmiştir. Hastamızın sağlık durumu ciddiyetini korumaktadır."