20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Savunma Bakanı Fikri Işık Suriye sınırında

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Suriye sınırındaki birliklerde incelemelerde bulunuyor.

AA29 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

Işık ve Orgeneral Çolak, sabah saatlerinde Ankara'dan askeri uçakla Gaziantep'e geldi.

Gaziantep Havalimanı'nda Vali Ali Yerlikaya tarafından karşılanan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, buradan Gaziantep Valiliğine geçti. Daha sonra 5. Zırhlı Tugay Komutanlığını ziyaret eden Işık ve Çolak, askeri helikopterle Kilis'te sınır hattına geldi.

Burada 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı tarafından karşılanan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, harekat merkezine geçti.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın yönetildiği harekat merkezinde brifing alan Işık, harekatta görev alan birliklerin komutanlarıyla telekonferans yöntemiyle görüştü. Başarı dileklerini ileten Milli Savunma Bakanı Işık, "Milletin desteği, duası arkanızda. Terör unsurlarını barındırmamak önemli önceliğimiz. Allah yardımcınız olsun" diye konuştu.

Daha sonra askerlerle yemekte bir araya gelen Bakan Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak'ın sınır birliklerindeki incelemeleri sürüyor.