23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Referandum görevli ücretleri paraları ne zaman alınacak? Hangi bankaya yatacak

Referandum ücretleri ne zaman ödenecek? Seçim paraları ne zaman alınacak? 16 Nisan’da gerçekleşen anayasa değişikliğinin oylandığı referanduma görev alanların ücretlerin ne zaman yatacağını merak ediyorlar. Akıllardaki en büyük soru işareti ise bununla ilgili resmi bir açıklama yapılıp yapılmadığı. Sandık görevlileri ücretleri 2017 hangi bankadan alınacak?

12 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Referandum görevli ücretleri paraları ne zaman alınacak? Hangi bankaya yatacak

16 Nisan'da nayasa değişikliğini oylamak için referandum yapıldı.Referandumda her seçimde olduğu gibi sandık kurulu başkanı, memur, üye, parti görevlisi ve müşahitler görev aldılar. Her bir görevlinin ücreti farklıydı. Sandık görevlisi ne kadar alır? Seçim görevli ücretleri ne kadar, seçim ücretleri 2017 ne zaman ödenecek, referandum paraları hangi bankadan alınacak? Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Görev yapanların ücretleri banka şubelerine yatırıldı. işte tüm detaylar...

SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Anayasa değişikliğine Evet veya Hayır dendiği referandumda görev alanların en merak ettiği soru ücretlerinin ne zaman yatacağı ve onların hangi bankadan bunu alacakları. Referandumda görev alanların ücretleri bankaya yatırıldı. Seçimlerde görev alanlar bağlı bulundukları il ve ilçe yüksek seçimi kurulu ile irtibata geçerek ödeme yapılacak banka ve ödeme tarihi hakkında bilgi alabilirler.

Halkoylaması için gönderilecek ödeneklerden hak sahiplerine yapılacak ödemeler 22 Aralık 2017 Cuma gününe kadar devam edecektir. Bu tarihe kadar seçim çalışmalarından dolayı alınmayan hak edişlerin, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliği uyarınca, 25 Aralık 2017 Pazartesi günü itibariyle Malmüdürlüklerinin emanet hesabına yatırılması ve hak edişlerini almayanların listesinin çıkartılarak ilgili malmüdürlüğüne yazı ile bildirilmesi ve seçimlerde görevli olup hak edişini almayan kişilerin seçmen kütük bürosuna müracaat etmeleri halinde malmüdürlüklerinden hak edişini alabilmelerinin sağlanması gerekmektedir.

Yüksek Seçim Kurulu referandumda görev yapan sandık kurulu başkanlarına günlük 90 TL, üyelerine ise 81 TL ücret verileceği açıklanmıştı. Seçim görevli eğitimi verilen Devlet memuru sandık kurulu başkanlarına 3 günlük ücret 270 TL, Devlet memuru olan ve eğitim verilen sandık kurulu üyelerine 2 günlük ücret 162 TL, eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyelere ve siyasi parti üyelerine 1 günlük ücret 81 TL olarak ödenmektedir. Seçimde görev yapan emniyet personeli için taltif onayı alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu, 3201 sayılı Kanununun 86. maddesine göre karar aldı. Emniyet personeline İçişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine, oybirliğiyle, 160 TL ile ödül verileceği açıklandı.

SEÇİM ÜCRETLERİ HANGİ BANKADAN ALINACAK?

Referandumda görev yapan sandık başkanı, memur üye, siyasi parti üyeleri ücretlerini Akbank şubelerinden alabilecekler.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 09.01.2017 tarih ve 2017/15 sayılı kararı ile 16 Nisan'da yapılan referandumunda görev alan görevlerin alacağı ücretler belirlendi.

SEÇİM ile ilgili görsel sonucu

REFERANDUM DA GÖREV ALANLAR NE KADAR ALIYOR?

A) YÜKSEK SEÇİM KURULU

 

Başkan ve Üyeler 192,00

 

Siyasi Parti Temsilcileri ve Birinci Derecede Sorumlu Görevliler (Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı) 96,00

 

İkinci Derecede Sorumlu Görevliler (Şube Müdürü, BİM Müdürü, Ayniyat Saymanı, BİM Koordinatörü) 92,00

 

Üçüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Şef, Çözümleyici, Programcı) 90,00

 

 Dördüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, Memur) 87,00

 

Şoför ve Hizmetliler 81,00

 

Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00

 

Hizmetliler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00

 

İL VE İLÇE SEÇİM KURULLARI

 

Başkanlar ve İl Seçim Kurulları Üyeleri 96,00

 

İlçe Seçim Kurulları Üyeleri 81,00 - Seçmen Kütük Bürosu Müdürleri 92,00

 

Seçmen Kütük Bürosu Zabıt Katipleri 87,00

 

Seçmen Kütük Bürosu Hizmetlileri 81,00

 

Askı Yeri Görevlileri 76,00

 

 Memurlar (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00

 

Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00

 

Hizmetliler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00

 

C) SANDIK KURULLARI - Başkan 90,00

 

 Üye 81,00

 

D) BİNA SORUMLULARI 90,00

 

GÜNDELİKLER

 

Yine Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 15.02.2017 tarih ve 2017/106 sayılı kararı üzerine 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda görevlilere verilecek gündelikler şu şekilde belirlenmiştir: Sandık kurullarına yapılacak ödemeler: a) Eğitim verilen sandık kurulu başkanlarına 3 (üç), b) Eğitim verilmeyen sandık kurulu başkanlarına 2 (iki), c) Eğitim verilen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine 2 (iki), ç) Eğitim verilmeyen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine 1 (bir), d) Siyasi partili üyelere 1 (bir),  gündelik ödenir.