18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Şehit Ömer Halisdemir, ilkokulda ölümsüzleşti

Manisa'nın Salihli ilçesinde Kurtuluş Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu İlkokulu toplantı salonuna Şehit Ömer Halisdemir ismi verildi.

İHA22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Şehit Ömer Halisdemir, ilkokulda ölümsüzleşti
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Manisa’nın Salihli ilçesindeki Kurtuluş Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu İlkokulu’nda da unutulmadı. Okul idaresi darbe girişiminde şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismini toplantı salonuna verirken, diğer sınıfların kapılarına da, Halisdemir’i anlatan çıkartmalarla giydirildi.  
 
15 Temmuz gecesi ve hain darbe girişiminin unutulmaması için bu kararı aldıklarını vurgulayan Kurtuluş Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nazan Aydoğan “Amacımız, çocuklarımız, yaşanan bu olayları hiçbir zaman unutmasın. Milli birlik ve bütünlüğümüz hiçbir zaman bozulmasın” dedi.
 
15 Temmuz gecesi, ülkenin bir uçurumun kenarından döndüğünü ifade eden Kurtuluş Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu İlkokulu Okul Müdürü Sedat Günay ise “İnşallah okulumuzdaki çocuklarımızın her biri de Ömer Halisdemir olacak” dedi. Günay “O gece ülkemiz çok sayıda demokrasi şehidi verdi. Ömer Halisdemir, 15 Temmuz gecesi, darbeci generali vurduktan sonra da şehit edilmişti.  Okul idaresi ve velilerimizle aldığımız karar doğrultusunda kendisini sonsuza kadar unutmamak adına hem toplantı salonumuza ismini verdik, hem de diğer sınıflarımızın kapılarını Halisdemir’i anlatan görsellerle giydirdik. İnşallah çocuklarımızın her biri Ömer Halisdemir olacak” diye konuştu.
 
Okul sınıf kapılarına öğrencilerin milli ve manevi duygularla yetişmesi için bazı sınıf kapılarına Türk Bayrağı ile giydirip, Atatürk’ün eğitim ile ilgili sözlerine yer verdiklerine dile getiren Günay “Çocuklarımız, nereye bakarsa orada Atatürk’ü, bayrağımızı, demokrasi şehidimiz Ömer Halisdemir’i görecekler. Çünkü Ömer Halisdemir bize vatan bıraktı” dedi.