19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şehit polisler emniyette düzenlenen törende son yolculuğa uğurlandı

Beşiktaş'ta yaşanan hain saldırıda şehit düşen 5 polis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

11 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısında şehit olan emniyet mensupları için saat  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde cenaze töreni düzenlendi. 
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI
 
Şehitler için Vatan Caddesi'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve komutanlar katıldı.

 
 
Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Bu ve bunun gibi alçak terör saldırıları ülkemizde huzur ve asayişi bozmak, yurt içi ve yurt dışında devam eden terör operasyonlarını akamete uğratmak, belki de en önemlisi kahraman emniyet mensuplarımızı yıldırmak maksadı ile yapılmaktadır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Yılmayacağız, bu saldırıya rağmen dimdik ayakta duracağız. Bu alçak saldırının bize kattığı tek şey daha fazla terörle mücadele azminden başka bir şey olmayacak. Buradan terör örgülerine sesleniyorum. Bize vermek istediğiniz adi mesaj anlaşılıyor. 15 Temmuz’da çok konuşulan bir cümle var. Aynı cümleyi tekrarlayacağım. Siz kimin, kimlerin köpeğisiniz onu söyleyin bize. Bu alçak saldırı ile ilişkisi olanlar en kısa sürede tespit edilerek gereken ceza verilecek. Onlar bizler için özel emanetlerdir. Hepsi başımızın tacıdır. Milletimizin huzur ve güvenliği için canını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 
 
BU TÖRENİ ELLERİNİ OVUŞTURARAK İZLEYENLER VAR
 
Sayın Cumhurbaşkanlarım, sayın Başbakanım, burada bulunan bu acı günümüzde birlik ve beraberlik içerisinde şehit Vefa Karakurt, şehit Kadir Yıldırım, şehit Adem Oğuz, şehit İlker Oydaş ve şehit Hasan Bilge'yi Cenab-ı Allah'ın cennetiyle ve cemaliyle, kavuşmaya, buluşmaya gönderdiğimiz çok kıymetli dostlarımız. Her cümleleri söylediğimde, başınız sağolsun dediğimizde bize sanki bizi bir noktaya doğru çevirir, vatan sağolsun diyerek şehit ailelerimizin çok mensupları, anneleri, babaları ve kardeşleri. Sözlerimizin gücü bugün yaşadığımız acıyı anlatmayı ifade edemiyor. Ancak Allah'ın kelamına sığınarak teskin oluyoruz.. İçimiz yanıyor, burada olmayıp şu an ellerini semaya açan milletimizin de. Bu töreni izliyorlar, belki de yürekleri dayanamıyor, bu töreni izleyemiyorlar. Ancak Türkiye ve dünyada birileri bu töreni izleyen birileri daha var. Onlar da bu töreni belki gülerek, belki bizim acımızı kendilerine sevinç yaparak izliyorlar, ellerini ovuşturuyorlar. Bizim ne söyleyeceğimizi, nasıl tavır göstereceğimizi merak ediyorlar. Hala siyaset, hakimiyet peşindeler.
 
GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN BİRİNCİ İŞİ İNTİKAM ALMAKTIR
 
Hiç lafı dolandırmaya gerek yok Vefa, Kadir, Adem, İlker, Hasan da, bütün şehitlerimiz bilsin. O insanlıktan çıkmış alçaklara şunu söylüyoruz; yarından tezi yok Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçlerinin birinci işi bunu yapanlardan intikam almaktır. Karada, havada, denizde, hangi güce sığınmışlarsa sığınsınlar Türk Milleti bu kanı yerde bırakmayacaktır. Maliyeti ne olursa olsun bu hesap görülecektir. Bizim bu mücadelede gidebileceğimiz üst nokta bellidir, bu şehitlerimizin arasına katılmak bizim için bir onur vesilesidir. Bundan ancak gurur duyarız. Terör ve destekçelerine sesleniyorum; ne elde ettiniz? Bizden ayırdığınız topraklar nerede? Dağlarda, mağaralarda hayvan gibi yaşamaktan öteye geçebildiniz mi? Lanetten, bedduadan başka aldığınız bir şey var mı? Birtakım karanlık odakların uşağı, maşası, tetikçisi olmaktan başka bir şeyi var mı? Geberip gittiğinizde arkanızda kimse var mı?
 
BUNLARA HAYVAN DEMEYE DİLİM BİLE VARMIYOR!
 
Dilim hayvan demeye bile varmıyor. Bize şimdi güzel güzel bakan evlatlarımız. Onların hepsi güzel çocuklar, yanyana, omuz omuza, bu ülke için şehadete doğru yürüyen, yürekli vatansever, kahraman, annesinin ve babasının duasına sığınan. Eşinin onu gönderirken arkasından ayetel kürsi okuyan. Güzel çocuklar. Ancak Allah'ın onlara bir müjdesi var. Saf süresinde Cenab-ı Hak diyor ki, Muhakkak ki Allah uğrunda kenetlenmiş bir duvar gibi saf halinde olanları sever. Bu millet Allah yolunda, bu çocuklarımız Allah yolunda kenetlenmiştir. Biz biliyoruz ki, Allah sevdiğine zulmetmez, sevdiğini sevdikleriyle kavuşturur. Başka bir ayette Cenab-ı Allah diyor ki: Siz onları ölü zannedersiniz, ama onlar diridirler. Bizim acımız, üzüntümüz onlardan ayrı düşmekle ilgilidir. Yoksa onların akıbetlerinden hiçbir endişemiz yoktur. Ancak bunu yapanların akıbetlerinden eminiz ve o akıbet hayır değildir. Onları medyadan, internetten savunmaya çalışanlara söylüyoruz; bu işin siyasetle izah edilen tarafı yoktur, mazereti yoktur.
 
DEVLETİN KILICI UZUNDUR, HESAP SORACAĞIZ
 
Allah, millet vatan yolunda çarpışanlar ve onun karşısında olanlar. Devletin kılıcı uzundur. Bu eşkıyalardan tek tek hesap soracağız. Bulundukları bütün  delikleri başlarına yıkacağız. Şehitlerimziin anneleri, babaları, aileleri yüzlerine bakmaya kıyamadığımız güzel evlatları, milletimizin emanetindesiniz. Bu aziz millet, bu asil millet tüm şehitlerimizi her attığı adımda yanında, ruhunda ve gönlünde hissetmektedir. Sorumluluğumuzun büyük olduğunu biliyoruz. Allah rahmet eylesin, Allah cenneti ve cemaliyle müjdelesin. Büyük Türk Milleti'ne sabrı cemil ihsan eylesin. Başımız sağolsun