19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şehitler Abidesi terasında selfie yaparken 30 metrelik uçuruma yuvarlandı

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nı gezmek için Gaziantep'in Şahinbey İlçesi'nden gelen öğrencilerden 16 yaşındaki Ali Osman Demir, Şehitler Abidesi önündeki seyir terasında selfie yaparken, 30 metrelik uçuruma yuvarlandı. Yaralanan Demir, sahil güvenlik ve 112 ekipleri tarafından kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı.

DHA29 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Şehitler Abidesi terasında selfie yaparken 30 metrelik uçuruma yuvarlandı
Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik Çanakkale'deki şehitliklere tur düzenlendi. Tura katılan öğrenciler, bugün saat 12.30 sıralarında Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na ulaşarak buradaki şehitliği gezmeye başladı. Bu sırada öğrencilerden Ali Osman Demir, her yıl 18 Mart'taki Çanakkale Zaferi kutlamaları sırasında, protokolün Deniz Kuvvetleri'ne ait gemilerin boğazdaki geçit töreni ile Türk Yıldızları'nın gösterisini izlediği noktanın yan tarafından bulunan Şehitler Abidesi önündeki seyir terası önünde selfie yapmak istedi. Bu sırada dengesini yitiren Demir, yakalaşık 30 metre yükseklikten deniz tarafındaki uçuruma yuvarlandı. Uçurumun yaklaşık 20'inci metresinde kayalık ve çalılıklara takılı kalan Demir'in kurtarılması için hemen çalışma başlatıldı.
 
Yaralı öğrencinin karayoluyla hastaneye ulaştırılabilmesi için önce Şehitler Abidesi'nden Kilitbahir Köyü'ne ardından da feribotla Çanakkale'ye geçmenin çok zaman alacağını düşünen yetkililer, başka bir planı devreye soktu. Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bağlı Akbaş Limanı'nda bağlı olan bir 'SAGET 14' botu, deniz ambulansı görevi görmek için hareket etti. Önce Kepez Limanı'na gelen Sahil Güvenlik botu, 112 acil sağlık ekibini aldı. Ardından da birkaç dakika içerisinde kazanın meydana geldiği Şehitler Abidesi sahiline ulaştı. Uçuruma yuvarlanıp yaralanan öğrenciye ilk müdahaleyi yapacak olan sağlık ekibi sahile belli bir uzaklığa kadar yanaşabilen Sahil güvenlik botundan bölgedeki bir balıkçı teknesine nakledilip, kıyıya ulaştırıldı. Balıkçı teknesi ile kıyıya çıkan sağlık ekibi, yaralı öğrenciye olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Ardından sedye ile önce balıkçı teknesine sonra da Sahil Güvenlik botuna taşınan yaralı öğrenci Demir, Kepez Limanı'na getirildi.
 
Burada hazır bekletilen ambulans ile Kepez Beldesi'ndeki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürülen başı ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan öğrenci tedaviye alındı. Adeta zamanla yarışılarak, vakit kaybetmeden hastanaye ulaştırılan öğrencinin durumunun iyiye gittiği bildirildi. Jandarma, soruşturma başlattı.