19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şehrine sahip çık

Toplumun her kesiminin, yaşadığı kente sahip çıkması ve kentine katkıda bulunması için dikkat çeken bir platform hayata geçti. Kenti için sosyal sorumluluk üstlenecek 7’den 70’e herkes tek çatı altında birleşiyor.

22 Haziran 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Şehrine sahip çık

Ankara Kalkınma Ajansı, hem sivil toplum kuruluşlarını proje bağlamında yüreklendirecek hem de kurumsal ve bireysel bağışçıları heyecanlandıracak bir internet platformu için harekete geçti. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen Sosyal Sorumluluk Platformu (SSP), tek başına bir vatandaşın ya da sivil toplum kuruluşlarının proje destekçilerini bir çatı altında buluşturuyor. ‘El Ver Ankara’ sloganıyla Ankara’nın sosyal sorumluluk bilincini güçlendirmeyi hedefleyen platformun amacı, Ankara’nın sosyal sermayesinin güçlenmesine katkıda bulunmak olarak kendini gösteriyor. Platform, kenti için sosyal faydalı fikirleri olanların veya sivil toplum kuruluşlarının ‘fon bulma’ arayışında da bir rol üstlendiği için özellikle dezavantajlı gruplarla ilgili projelerin platformdan yararlanması büyük önem taşıyor.

Adeta ‘kentin dayanışma noktası’ niteliğinde hayata geçen SSP, Ankara’da ihtiyacı olan ile destek vermek isteyenleri bir noktada buluşturuyor. SSP’nin en önemli amacı, sosyal sorumluluk projelerine kaynak ayıran ya da ayırma potansiyeli olan ve doğru proje ortağını arayan şirketler ve bireylerle, faaliyet gösterdikleri alanlarda uzman olan ve destek arayan sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişimi kolaylaştırmak. SSP, projesi hazır olup fon bulma gayreti içinde olanlarla toplumsal duyarlılığı bulunan kurumları ve bireyleri bir anlamda eşleştiriyor. Böylece eşit toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmaya yönelik projelerin hayata geçme olasılığı artarken, sosyal sermayenin güçlenmesine de katkıda bulunuluyor.

ÖNCELİKLİ GRUPLAR

Terör mağdurları, gaziler ve şehit yakınları, engelliler/hastalar ve aileleri, kadınlar, çocuklar/ gençler, yaşlılar, göçle gelenler, işsizler, yoksullar, kırsal ve kentsel gelişim ve çevre başlıklarında proje fikirleri www.sosyalsorumluluk.org.tr adresinden yayınlatılabiliyor. Öte yandan söz konusu adreste, ‘Gönüllü Ol’, ‘Destekçi Ol’ ve ‘Bağış Yap’ şeklinde başvuru butonları da bulunuyor.  Kamu ve özel sektör kuruluşları ile bireysel bağışçılar ve gönüllüler de projelere katkıda bulunabiliyor.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Sivil toplum kuruluşları ya da diğer başvurularda, dikkat çeken bir sorun alanıyla ilgili bir proje sunulduktan sonra Ankara Kalkınma Ajansı SSP Değerlendirme Komitesi toplanıyor ve uygun projeleri seçiyor. Seçilenler için Ajans tarafından ücretsiz çekilen tanıtım videoları ve projelerle ilgili bilgiler www.sosyalsorumluluk.org.tr adresinde yayınlanıyor. SSP, bu aşamada projeleri tanıtıyor ve destek bulunması için çaba gösteriyor. Süreç 2019’a kadar devam edecek, alınan karara göre proje uygulayıcıları ile destekçiler Aralık ayında düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.