25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sevgililer Günü ne zaman?

Sevgililer Günü olarak birçok çift tarafından kutlanmaya devam ediyor. 2019 yılı 14 Şubat Sevgililer Günü hangi güne denk geliyor?

25 Ocak 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Sevgililer Günü ne zaman?

Sevgililer Günü olarak birçok çift tarafından kutlanmaya devam ediyor. 2019 yılı 14 Şubat Sevgililer Günü hangi güne denk geliyor?

14 Şubat Sevgililer Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 14 Şubat tarihinde kutlanmaya devam edecek. 14 Şubat bu yıl perşembe gününe denk geliyor. Bu anlamlı günde, milyonlarca kişi sevdiği kişiyi mutlu edebilmek adına hediyeler alacak ve çeşitli organizasyonlar yapacak.

Sevgililer gününün hangi güne denk geliyor araştırmaları şu günlerde arttı. Aşk ve dolu romantizmin doruklarına kadar yaşandığı 14 Şubat 2019 yılında perşembe gününe denk geliyor. 14 Şubat'a az bir zaman kala kadına ve erkeğe alınacak 14 şubat hediye fikirleri ve ilginç alternatif hediye önerileri haberimizde...



 

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Bir ritüel olarak her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü, Milattan Sonra III. yüzyıla dayanmaktadır. Rivayete göre İmparator 2. Claudius Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı.

Aziz Valentina ise Cladudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Aziz Valentina kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudias’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ında da Hıristiyan şehitliğine gömüldü.

O gün itibariyle Sevgililer Günü'nün kutlandığı ifade edilmektedir. Sevgililer Günü, normal bir hediye alıp vermekten daha çok, partnerler arasında romantik bir paylaşım ve sevginin geleceğine ilişkin bir yatırım olarak da kabul edilmektedir.