19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Şırnak oy oranları seçim sonuçları açıklandı

Şırnak seçim sonuçları, Türkiye 24 Haziran Genel Seçim ve Cumhurbaşkanı seçim sonuçları dahilinde açıklandı.

24 Haziran 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Şırnak oy oranları seçim sonuçları açıklandı

Şırnak seçim sonuçları 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Şırnak oy oranları ne durumda?  Seçim anketi sonuçları Şırnak’ta nasıl olacak?

ŞIRNAK SEÇİM SONUÇLARI SON DAKİKA

Seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizde sizlerle olacak.

 

ŞIRNAK SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ANKARA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

İZMİR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

BURSA SEÇİM SONUÇLARI – TIKLA ÖĞREN

 

ANTALYA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ADANA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

DİYARBAKIR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

TRABZON SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

SAMSUN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

SAKARYA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

VAN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

MERSİN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

1 KASIM VE 7 HAZİRAN ŞIRNAK SONUCU

Şırnak'ta 1 Kasım 2015 seçim sonuçlarına göre, HDP'nin yüzde 85 oy oranı vardı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Şırnak'ta HDP % 85.5, Ak Parti %11.1 , Cumhuriyet Halk Partisi %1.1 , Milliyetçi Hareket Partisi %1.2 oy oranları en çok oy oranına sahip partiler olmuştu.

 

 

24 Haziran akşamı Şırnak'daki vatandaşlar sonuçlara kilitlenecek. Son genel seçimde (1 Kasım 2015) AK Parti Şırnak'da %11.1 oy oranı alırken, MHP %1.2, HDP % 85.5 CHP ise % 1.1 oy almıştı. Son seçimlerde Şırnak'daki bu duruma bakıldığında yine benzer sonuçların çıkması muhtemel. 

 

ŞIRNAK MİLLETVEKİLLERİ: HDP: Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik, Ferhat Encu, Aycan İrmez

 

ŞIRNAK AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Rizgin Birlik

Hatice Atan

Mehmet Emin Dindar

Mahmut Ökten

 

ŞIRNAK CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Sabri Kuytan

Abdulkerim Varlı

Gündüz Ökten

Osman Yeren

 

ŞIRNAK MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hakim Zeyrek

Yasin Benek

Coşkun Gündüz

Mehmet İnan

 

ŞIRNAK İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hasan Tatar

Abdullah Gülçe

Hacı Özer

Ahmet Nurçok

 

ŞIRNAK HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Abdullah Güngen

Leyla Birlik

Hüseyin Kaçmaz

Nuran İmir

 

ŞIRNAK SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Saadet Partisi Şırnak'ta aday göstermedi.

 

SON ANKETLERE GÖRE 24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI NASIL ÇIKAR?

Metropoll, Konda, Sonar ve Konsensus’un seçim yasakları sebebiyle kamuoyuna açıklanmayan anketleri 14-16 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Seçimlere yönelik bu son ankette Cumhurbaşkanı seçimi ve partilerin oy dağılımına ilişkin taban tabana zıt sonuçlar elde edildi. Yabancı kaynakların araştırmacısı olarak bu seçimde öne çıkan Metropoll, İYİ Parti için de kamuoyu araştırmaları yapıyor. Haliyle seçime 10 gün kala 14 Haziran'da yaptıkları anketteki Meral Akşener detayı bomba oldu. İşte Metropoll'ün anketine göre, Cumhurbaşkanı adaylarının alması beklenen oy oranları şöyle;

Recep Tayyip Erdoğan % 46,2 (Mayıs anketi 45,9), Muharrem İnce %24,5 (Mayıs anketi 20,1), Selahattin Demirtaş %11,3 (Mayıs %11,4), Meral Akşener %9,2 (Mayıs 11,2), Temel Karamollaoğlu %2,2 (Mayıs 1,7), Perinçek %0,4.

Metropoll  anketinde kararsızlar %3,9 olurken, hiçbir adaya oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı %0,7, protesto oyu kullanacağını söyleyenler %0,3 ve sandığa gitmeyeceğini söyleyenler %0,3 olarak çıktı. Metropoll anketine göre Muharrem İnce Mayıs ayına göre oylarını yaklaşık 5 puan artırmış görünürken Meral Akşener’in oyu 2 puan düşmüş. Erdoğan 0,3 puan, SP adayı Karamollaoğlu da oylarını 0,5 puan artırmış.

 

Türkiye, son yılların en tartışmalı ve çekişmeli seçim sürecinin sonuna geliyor. 24 Haziran 2018 ülkenin dört bir köşesinde kurulan sandıklarda vatandaşlar demokratik haklarını işleterek oy kullanacaklar.

OY NASIL KULLANILACAK?

Mührü, tercih ettiğiniz alanın dışına taşırmayın. Birden fazla alana mühür basmayın. Birleşik oy pusulasında tercih ettiğiniz alana “TERCİH” veya “EVET” mührünü basın ve mührün kurumasını bekleyin. Mühürlediğiniz yer dışta kalacak şekilde oy pusulasını katlayıp zarfa koyun. Zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.

24 Haziran'da seçmene iki pusula tek zarf verilecek. Oy pusulaların biri Cumhurbaşkanı seçimi için, diğer oy pusulası ise milletvekili seçimi için tercihe sunulacak.

Cumhurbaşkanı seçilecek olan oy pusulasının üzerinde Cumhurbaşkanı adaylarının fotoğrafı ve isimleri bulurken, Milletvekili seçilecek pusulanın üzerinde partilerin logosu ve isimleri yer alıyor olacak.

Her iki pusulanında altında yer alan içi boş yuvarlak alana tercih edilen bölgeye mühür basılacak. Tercih işleminin ardından iki oy pusulası da tek zarfın içerisine konularak sandığa atılacak.

Pusulada yalnızca tek bir partiye mühür basılmışsa, oy o partiye yazılıyor.

Pusulada yalnızca ittifaka mühür vurulmuşsa, oy ‘ittifak ortak oyları’ sütununa yazılıyor.

Pusulada hem ittifaka, hem de tek bir partiye mühür vurulmuşsa, oy o partiye atılmış sayılıyor.

Pusulada mühür ittifak bölümüne taşacak şekilde parti alanına vurulmuşsa, oy yine partiye sayılıyor.

Pusulada hem bir ittifaka, hem de birden çok partiye mühür basılmışsa, o takdirde bu oy ittifak için kullanılmış sayılıyor, ‘ittifak ortak oyları’ hanesine yazılıyor.

 

HANGİ PARTİ KAÇINCI SIRADA OLACAK?

1- Cumhur İttifakı

2- HÜDA-Par

3- Vatan Partisi

4- Halkların Demokratik Partisi

5- Bağımsız Türkiye Partisi

6- Millet İttifakı

 

 

SEÇMENE İKİ OY PUSULASI VERİLECEK

Seçmenlere verilecek iki oy pusulalarından birisi cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında "Cumhurbaşkanı Adayları" başlığı bulunacak.

Bu başlık altında Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oyuyla belirlendiği 10 Ağustos 2014'deki seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ve fotoğrafları bulunacak. Bu oy pusulasında partilerin logoları ve yaptıkları ittifakların unvanları olmayacak.

İkinci oy pusulasında ise seçmenler milletvekili adaylarına oy verecek. Seçmenler, hem cumhurbaşkanına hem milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.