25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Şişli'de çöp dağları oluştu

CHP'li Şişli Belediyesi'nin taşeron firmayla anlaşmasının bozulmasının ardından işçiler iş bıraktı, İstanbul'un göbeğinde çöp manzaraları ortaya çıktı

25 Temmuz 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Şişli'de çöp dağları oluştu

Şişli sakinleri sabah uyandıklarında büyük bir şokla karşılaştı. Sokaklar çöp içindeydi. Dün akşam çöp arabalarının alması için sokak önüne bırakılan çöplerin olduğu gibi durduğu görüldü. Özellikle Kurtuluş'un her sokağında, Osmanbey'de ve Türkiye'nin en gözde caddelerinden Nişantaşı ve Vali Konağı'nda kaldırımların çöplerle kaplanmış olması vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

Vatandaşlar sosyal medyadan Şişli'de çöplerin neden toplanmadığını sorsa da Şişli Belediyesi’nin bu sorulara yanıt vermemesi dikkat çekti.

Halkın taleplerine yanıt veremeyen CHP'li Şişli Belediyesi konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Şişli Belediyesi’nin hizmet alımıyla çalıştırılan personelinin ücretleri, belediyenin iştiraki olan Kentyol A.Ş tarafından ödenmektedir. Sözleşme bitiminde yapılacak açık personel ihalesine, Kentyol A.Ş. bu kez katılamayacaktır. Bu nedenle sendika, belediye binası önünde eylem yapmakta ve Şişli’de özellikle çöplerin toplatılmasını engellemeye çalışmaktadır. Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü’nün konuyla ilgili Kent-Yol A.Ş çalışanlarına yaptığı yazılı açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunarız."