23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

TOKİ Sivas kura sonuçları açıklandı

Sivas 2018 Toki kura sonuçları isim listesi yayınlandı.

13 Haziran 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
TOKİ Sivas kura sonuçları açıklandı


TOKİ'nin Sivas kura çekilişine katılan adaylar tarafından araştırmalar devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen binlerce kişinin katılım gösterdiği TOKİ Sivas kurası, ev sahibi olmak isteyenlerin de katılımıyla gerçekleştirildi. TOKİ Sivas kura sonuçları için vatandaşların sorgulaması başladı.


Sivas Yenimahalle Toki Evleri projesinde 213 adet 2+1 daire (alt gelir grubu), 225 adet de 3+1 daire (orta gelir grubu) yer alıyor. Projede 213 adet 2+1 daire için bin 122 adet başvuru, 225 adet 3+1 daireler için ise 778 adet başvuru yapıldı. Bugün yapılan kura sonucu konut almaya hak kazananlar belli oldu.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren,  kura sonucu konut satın alma hakkı kazanan ancak sözleşme imzalamayan asil hak sahipleri başvuru bedellerini  23 Temmuz 2018 tarihinden itibaren,  yedek hak sahipleri 13 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Halk Bankası yetkili şubelerinden geri  alabilecektir.

Sivas Yenimahalle Toki kura sonuçları 2018’in gün içinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizde liste halinde görebilirsiniz.

Sivas Yenimahalle Toki Evleri fiyatları şöyle;
2+1 daireler 122 bin 262 TL ile 141 bin 103 TL arasında,
3+1 daireler ise 159 bin 925 TL ile 185 bin 942 TL arasında değişiyor.

2+1 dairelerde yüzde 12 peşin 180 ay vade, 3+1 dairelerde ise yüzde 10, 15 ve 25 peşin 120 aya kadar vade imkanı sunuluyor.  Sivas Yenimahalle Toki Evleri projesinde ayda 597,73 TL’den başlayan taksitlerle kira öder gibi ev sahibi olunabiliyor. 




BAŞVURU VE SONRASI İÇİN MERAK EDİLEN DETAYLAR

1) Proje kapsamında satışa sunulan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, 06 Aralık 2017 tarihinde başvuruda bulunanlar ve noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” çekim işlemleri gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde "Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından, başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır.

2) Kuranın çekileceği yer ve saati İdarenin web sayfasında (www.toki.gov.tr) duyurulacaktır.

3) Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır.

4) Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.

5) Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

6) Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır.

7) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre 11-15 Aralık 2017 tarihleri arasında konut seçimi yapan hak sahipleri; peşinat bedelinden (%10, %15 veya %25) başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı sözleşme imzalama tarihleri arasında sözleşme imzalama işlemlerinin gerçekleştirileceği banka şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.

8) Kura çekilişinde asil hak sahiplerinden sonra toplam 88 adet yedek hak sahibi (2+1 konut için 21 adet, 3+1 konut için 67 adet) belirlenecek, sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinden kalan konutlar için, İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı çerçevesinde, yedek hak sahiplerine Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalatılacaktır.

9) Peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir.

10) Borç bakiyesi, tercih edilen peşinat miktarına göre 96, 108 veya 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır.

11)İlk taksit ödeme tarihi; Konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır

12)İlk dönemsel artış tarihi; Konut teslim tarihine göre İDARE’ce belirlenecektir.

13) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir.

14) Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Konut alıcısı, Gayrimenkul’ ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçegöstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

15) Kura sonucunda; konut satın alma hakkı elde edemeyenlerin başvuru bedelleri 07 Aralık 2017, konut satın alma hakkı kazandığı halde sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinin başvuru bedelleri 18 Aralık 2017, yedek hak sahiplerinin başvuru bedelleri ise 25 Aralık 2017 tarihlerinden itibaren başvuru sahiplerine iade edilecektir.

16) Konutların teslim süresi, Sözleşme tarihinden itibaren 36 aydır. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek ve ilan edilecek program dâhilinde gerçekleştirilecektir.

17) Anahtar teslimi öncesinde KDV Kanunu uyarınca, KDV bedeli (%1) ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.

18) Konut tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK’nda öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.




Bakan Yılmaz, Sivas'ta 438 TOKİ konutu kura çekimine katıldı

SİVAS'ta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 438 konutun kura çekimi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

TOKİ tarafından Yenimahalle'de 2+1 ve 3+1 olarak inşa edilen konutlar için 4 Eylül Spor Salonu'nda kura çekimi yapıldı. Kura çekim törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ile Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kura çekiminde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Toplu Konut İdaresi kura çekimi hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Burada inşaatlar yarı yarıya bitmiş durumda, gelecek yıl Haziran ayında teslim edilecek. Burada evlerden şehit yakınlarımıza veriyoruz, engellilere veriyoruz ve diğer Sivaslı hemşehrilerimize veriyoruz. Bu ana kadar Sivas'ta 8 binin üzerinde toplu konutu vatandaşlarımıza teslim ettik. Allah nasip ederse vatandaşlarımız 'biz toplu konuttan ev almak istiyoruz' derlerse her birisinin taleplerini karşılayana kadar TOKİ Sivas'ta ev yapmaya devam edecektir. Allah sevdiklerinizle bu evlerin içerisinde bayram kutlamayı nasip etsin" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Yılmaz kura çekimini yaparak ilk konutun hak sahibini belirledi. Kurada ev sahibi olmaya hak kazananlar büyük sevinç yaşadı.

19) Projede konut büyüklükleri ve mahal listelerinde bir çelişki olduğu takdirde uygulama projesi ve sözleşmedeki bilgiler esas kabul edilecektir.

20) Konut alıcıları anahtar teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonra Sözleşmeden doğan haklarını üçüncü şahsa devir edebileceklerdir.

21) Gayrimenkul satış işlemleri, Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.