16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Suriye sınırında modüler duvar çalışmaları sürüyor

Suriye sınır hattında yaşanabilecek olumsuzlukları bertaraf etmek ve silahların etki alanını daraltmak amacıyla Hatay'ın Yayladığı ilçesinde başlatılan modüler duvar örme çalışmaları Kilis'e ulaştı.

KİLİS (AA)19 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Suriye sınırında modüler duvar çalışmaları sürüyor

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suriye'deki iç savaş nedeniyle sınır hattında yaşanabilecek olumsuzlukları bertaraf etmek ve silahların etki alanını daraltmak amacıyla Hatay'ın Yayladağı bölgesinde başlatılan modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları, Kilis'e kadar ulaştı.

Sınır güvenliği artırılacak

Sınır hattı için 3 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde ve 7 ton ağırlığında üretilen beton bloklar, aynı zamanda bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına da olanak sağlayacak.

Akıllı silahlar ve otomatik anons sistemi

Bölgeye kurulan 8 metre yüksekliğinde zırhlı kulelere yerleştirilen akıllı silahlar ve otomatik anons sistemiyle de yasa dışı geçişlerin engellenmesi amaçlanıyor.

Çalışmalar Fırat Kalkanı Harekatı ile hızlandı

Sınır hattında güvenliğin sağlanması amacıyla 911 kilometrelik alanda başlatılan modüler duvar örme ve akıllı kule çalışmalarının Fırat Kalkanı Harekatının ardından hızlandırıldığı belirtildi.