25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Binali Yıldırım'dan taşeron açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Önümüzdeki dönemde hedeflerimiz var. Bu bağlamda çalışma bakanlığı olarak, kapsamımıza giren tüm Türkiye’deki vatandaşlarımızın geleceği için güçlü adımlar atma konusunda kararlıyız.” dedi. Yeni güncel açıklama ise Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi.

25 Eylül 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Binali Yıldırım'dan taşeron açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım'dan Türk-İş'e sürpriz bir ziyaret geliyor. Yıldırım önümüzdeki dakikalarda Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret edecek. Yıldırım'ın ziyareti rutin programda gözükmüyordu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle;

"Sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte genel olarak çalışma hayatı ile ilgili görüştük. DESK ve İş Adamları Sanayicilerimiz katıldı. Kısacası çalışma hayatımızın ve iş camiamızın yüzde 80'inin temsil edildiği büyük bir sivil toplum teşkilatı ile bir arada olduk. Türk-İş'e gelip taşeron konusu konuşmamak olmaz. hükümet olarak uzun süreden beri ilgili bakanlıklarımız çalışma yürütüyorlar. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağı ve çalışanlarımızı kamuda taşeron oalrak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar çeşitli alternatifler bağlanarak tamamlanmak üzere. Buradaki son tarihimiz bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymak. Önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na gelecek."