25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Taşeron işçilerle ilgili son durum

Türkiye’de hem özel sektörde hem de kamuda çok önemli sayıda ‘taşeron’ işçi çalışmaktadır. Bu işçiler kadrolu değillerdir ve kadroya geçecekleri zamanı beklerler. Taşeron işçilerin hakları ve aldıkları maaşlar kadrolu olanlardan daha farklıdır. Şartlarının iyileştirilmesi için işçiler kadrolu olmak istemektedirler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

3 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Taşeron işçilerle ilgili son durum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Referandumda Evet çıkması ile birlikte Türkiye yeni bir döneme girdi. Bundan sonra daha istikrarlı, daha güvenli bir sistemin arefesindeyiz” cümlelerine yer verdiği konuşmasında Taşeron yasası konusunda açıklama yapmış ve takvimin belirlenmesi için çalışıldığını aktarmıştı. Son olarak Faruk Özlü bir açıklama yaptı. Bakan Özlü yaptığı açıklamada "Bu konuda bir çalışma yaptı hükümetimiz. İki alternatif gündemde, Bakanlar Kurulu'na sunum yapıldı, bunlardan birisine karar vereceğiz" yanıtını verdi.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron işçi meselesi için talimatların verildiğini belirtti. Türkiye’de hem özel sektörde hem de kamuda çok önemli sayıda çalışan taşeron’ işçiler heyecanla yapılan açıklamaları takip etmeye devam ediyorlar. 

 

BAKAN FARUK ÖZLÜ’DEN AÇIKLAMA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, taşeron işçilere kadro konusunda 2 alternatifin hazırlandığını, birine karar vereceklerini söyledi.

Meclis Genel Kurulu'nda Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülürken milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Özlü, taşeron işçilerin merakla beklediği kadro konusunda önemli açıklama yaptı. Özlü, taşeron işçilerle ilgili kadro konusuna ilişkin soruya, "Bu konuda bir çalışma yaptı hükümetimiz. İki alternatif gündemde, Bakanlar Kurulu'na sunum yapıldı, bunlardan birisine karar vereceğiz" yanıtını verdi. Ancak Bakan Özlü, bu alternatiflerin ne olduğuna ilişkin bilgi vermedi. Bakanlar Kurulu'nda verilecek kararın ardından düzenlemenin detaylarının kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Kadro düzenlemesinin bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor..