19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tayfun Talipoğlu'nun eşi ve oğlu kimdir

Tayfun Talipoğlu, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Oğlu Candaş Talipoğlu, babasının dün gece saatlerinde üçüncü kez kalp krizi geçirdiğini, bu yüzden yaşamını yitirdiğini açıkladı.

24 Mart 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Tayfun Talipoğlu'nun eşi ve oğlu kimdir
Gazeteci, yapımcı ve sunucu Tayfun Talipoğlu 55 yaşında hayatını kaybetti. İzmir Konak'taki evinde gece saatlerinde kalp krizi geçiren Talipoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ailesinden ilk açıklama oğlu Candaş Talipoğlu'ndan geldi. Yaptığı açıklamada, "Bu geçirdiği üçüncü kalp kriziydi. Daha önce de bu tarz rahatsızlığı olmuştu. Stent takılmıştı. Herhalde yakın aralıklarla üst üste gelince bu sefer bünyesi dayanamadı. Arkadaşlar müdahalede bulunmuş 45 dakika ama olmadı. Defin Ankara’da olacak. Yarına yetişir mi bilmiyorum ama yetişmezse perşembe olacak." dedi. Tayfun Talipoğlu kimdir, aslen nereli? Eşi Filiz Talipoğlu ne iş yapar? Birçok kişi Tayfun Talipoğlu'nun hayatını merak ediyor. İşte Tayfun Talipoğlu hakkında merak edilenlerin cevabı.
 
Tayfun Talipoğlu, 1962 yılında Kars’ta doğmuştur. Babası Yunus Yalçın Talipoğlu şeker fabrikalarında memurdu. Tayfun Talipoğlu Malatya Şeker İlkokulunda başladığı ilkokulu Eskişehir Yunus Emre İlkokulunda tamamladı. Ardından ortaokulu Eskişehir’de, liseyi Ankara Atatürk Lisesinde bitiren Tayfun Talipoğlu 1983 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.
 

CANDAŞ TALİPOĞLU: BABAMIN ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİ
Candaş Talipoğlu, babasının bu gece kalp krizi geçirdiğini belirterek, "Bu geçirdiği üçüncü kalp kriziydi. Daha önce de bu tarz rahatsızlığı olmuştu. Stent takılmıştı. Herhalde yakın aralıklarla üst üste gelince bu sefer bünyesi dayanamadı" dedi. Talipoğlu, "Yol hikaye kitabını yeni çıkarmıştı, çok istiyordu. Bu hafta içinde ya da hafta sonu için albüm çıkarmak istiyordu. Kendisinin görmesi kısmet olmadı" diye konuştu.
 
Evinde dün gece fenalaşarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 55 yaşındaki gazeteci Tayfun Talipoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalp krizi sonucu yaşama veda ettiği açıklanan Tayfun Talipoğlu'nun kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonucu belli olacak.
 
Alınan bilgiye göre, Talipoğlu saat 01.00 sıralarında Konak ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinde rahatsızlandı. Evde bulunan bir arkadaşının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri Talipoğlu'na ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonra Talipoğlu, ambulansla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kaldırıldı. Tedavi altına alınan Talipoğlu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Talipoğlu'nun cenazesi, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.
 
TAYFUN TALİPOĞLU KİMDİR?
Kars'ta 1962 yılında dünyaya gelen Tayfun Talipoğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe muhabirlikle başlayan Talipoğlu'nun "Bamteli" adlı programı 1995'ten itibaren bazı televizyon kanallarında yayınlandı. Köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu'nun, kaleme aldığı kitapların yanı sıra şiir ve türkü albümleri bulunuyor. İlkokulu Malatya ve Eskişehir'de okuyan Tayfun Talipoğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1983 yılında mezun oldu.
 
BAM TELİ UNUTULMADI
Talipoğlu, Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak başladığı gazetecilik yaşamına önce Star1'de, sonra ATV'de haber muhabiri olarak devam etti. 1995 yılından itibaren önce ATV'de, 1999'dan sonra da NTV'nin de aralarında olduğu birçok televizyon kanalında Bam Teli programını hazırlayıp sundu. Birçok gazetede köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu evli ve bir çocuk babasıydı. Benim Yolum, Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi, Çoluk Çocuk Yazıları, Eşekle Gelen Aydınlık yayınlanmış kitaplarıdır. Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri adlı şiir ve türkü kasetleri de vardır.
 
TRT 1'de Bam Teli programının yanı sıra Nasılsınız isimli bir tartışma programını da yönetmiştir. Aynı zamanda Ekim 2007'den beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisidir.