26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Teknolojinin yıldızlarına ödül

Türkiye’de girişimcilerin teknoloji geliştirmesine yardımcı olmak için Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası ana ortaklığında kurulan Teknopark İstanbul, ev sahipliği yaptığı 170 Ar-Ge Firması, 2 bin 750 Ar-Ge personeli ve 600 Milli projeyle Türkiye’nin bağımsız savunma sanayisine büyük katkıda bulundu.

VEDAT DANACI2 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Teknolojinin yıldızlarına ödül

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Teknopark İstanbul Altın Küp Ödül Töreni ise en başarılı girişimcileri seçti. Teknopark İstanbul Konferans Salonu’ndaki ödül töreni, Türkiye’nin ilk insansız hava aracını üreten Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın konuşmasıyla başladı. Genç girişimcilere ‘başarılı olmanın’ yolları anlatan Bayraktar’ın ardından şu isimler ödüllere layık görüldü: Yılın şirketi Delta Marine, ekibi Milsoft, startup şirketi Yongatek, kuluçka şirketi Optiyol, savunma sanayi şirketi Roketsan, ürünü Altınay,  enfazla proje üreteni Pavo, en fazla ihracat yapanı P.I Works, en fazla istihdam sağlayan şirketi Intertech ve yılın üniversitesi Bahçeşehir Üniversitesi.

HAYALLERİNİZE SAHİP ÇIKIN

ESMEDYA’nın sorularını yanıtlayan Haluk Bayraktar, şunları söyledi: “Girişimcilerin de yer aldığı teknoparklar, Ar-Ge ve kuluçka merkezleri bizim geleceğimiz. Ülkemizde savunma sanayinde güzel atılımlar yapıldı, başarılı sonuçlar çıkıyor ama daha yapılacak çok işimiz var. Genç girişimcilere tavsiyem, önlerine çıkan engellere takılmadan hayallerine odaklanıp sonuç odaklı ilerlemeleri. Bayraktar İHA’ya bundan 15 yıl önce bir aile girişimi olarak başladık. 7 boyunca hiçbir destek almaksızın kendi imkanlarımızla Ar-Ge yaptık ve engellere takılıp durmadık. Şimdi başarılı sonuçlar alıyoruz”