25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Terör örgütü PKK ve DHKP-C üyesi 8 kişi tutuklandı

İstanbul’da, PKK/KCK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 8’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İHA24 Şubat 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Terör örgütü PKK ve DHKP-C üyesi 8 kişi tutuklandı

Alınan bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından kentte, terör örgütlerine yönelik geçen hafta arka arkaya operasyon düzenlenmiş, PKK/KCK’ya yönelik operasyonda 4, DHKP-C'ye yönelik operasyonda ise 5 hücre üyesi ‘yasadışı faaliyetlerde bulunmak’ suçundan yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyette yaklaşık bir haftadır ifade veren zanlılar dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan zanlılar mahkemeye sevk edildi. PKK/KCK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan H.K., İ.T. ve İ.A. ile örgüte şehirden kırsala eleman temin eden N.B. çıkarıldıkları mahkemede hakim tarafından tutuklandı. Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda ise alan açılım sorumlusunun da içinde olduğu E.A., H.B., R.Y., K.S. ve V.D. Savcılıkça ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan H.B., R.Y., K.S. ve V.D. tutuklanırken, E.A. ‘adli kontrol’ ile serbest bırakıldı.