25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Terör örgütü PKK’nın sözde Mardin sorumlusu öldürüldü

Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen operasyonda, aralarında PKK'nın sözde Mardin sorumlusunun da yer aldığı 5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Valilik, Nusaybin’in 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu.

İHA29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Terör örgütü PKK’nın sözde Mardin sorumlusu öldürüldü
Mardin Valiliği’nce, bugün 08.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin ilçesi Büyükkardeş köyü kırsalında, polis, jandarma ve korucuların katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, 5 PKK’lı terörist öldürüldü. Öldürülen teröristlerden birinin PKK’nın sözde Mardin Eyalet Komutanı Seyit Reşo kod adlı Hasan Turan olduğu öğrenildi.
 
Turan’ın, aranan teröristler listesinde 300 bin TL ödüllü gri listede olduğu bildirildi. Teröristlerle birlikte silahları da ele geçirildi.
 
Bölgede operasyon sürüyor.
 
NUSAYBİN'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Terör mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek için sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bildirilirken Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, şöyle denildi;

“Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek ve aranan şahısları yakalamak amacıyla 08.00 itibariyle Nusaybin’e bağlı olan Akarsu, Büyükkardeş, Küçük Kardeş, Koruköy ve Yavruköy mahalleleri ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir”