18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Tesadüfen kurtuluş

Akdeniz’de seyreden bir Türk gemisi, 132 mültecinin bulunduğu hasarlı bir lastik bota tesadüfen rastladı. Türk mürettebat ölümden dönen sığınmacıların karnını doyurduktan sonra İtalyan yetkililere teslim etti.

25 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Tesadüfen kurtuluş

Aldığı kuru yükle Libya’dan ayrılan Türk gemisi Purki’nin mürettebatı, Akdeniz’in 100 deniz mili açığında seyir halindeyken yardım çığlıkları duydu. Çevreyi kolaçan eden Türk mürettabat denizin ortasında içinde mültecilerin bulunduğu lastik botu fark etti. Hasar gören lastik botla İtalya’ya gitmek istedikleri belirtilen göçmenlerin yardım çığlıklarını duyan Türk kaptan, gemisini sığınmacıların bulunduğu lastik botun yakınlarına yöneltti.

BOTTA ÜÇ BEBEK DE VARDI

Lastik botun yanına yaklaşan gemiden merdiven salınarak 20’si kadın üçü bebek 132 göçmen, geminin Türk personeli tarafından son anda kurtarıldı. Batmak üzere olan lastik bottan gemiye alınan göçmenler hayatta kalmanın sevincini yaşayarak geminin Türk personeline teşekkür etti. Bir süre gemide bekleyen 132 göçmen daha sonra İtalya Sahil Güvenlik Ekiplerine teslim edildi.