19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tosun ağlattı

Sarıyer’de kontrolden çıkan bir araç, diyalize giden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Erdal Tosun’un otomobilinin üzerine uçtu. Tavanı çöken aracında sıkışan sanatçı feci şekilde can verdi.

1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Tosun ağlattı

Sanat dünyası, dün sabah saat 06.30 sıralarında İstanbul Sarıyer, Büyükdere Caddesi’nde meydana gelen bir kaza haberiyle yıkıldı. 2 yıldır böbrek nakli bekleyen ve Beşiktaş’ta bir sağlık merkezinde düzenli olarak diyaliz tedavisi gören tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Erdal Tosun, diyalize girmek üzere dün sabah erkenden evinden çıktı. Tosun, İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı’na geldiği sırada, karşı yönde bulunan Beşiktaş Belediyesi harita ve planlama müdürünün şoförü Nihat Saki’nin kulandığı araç kontroldan çıkarak sanatçının otomobilinin üzerine düştü. Hızını alamayan araç, Sarıyer’den Levent istikametine seyir halindeki sanatçı Erdal Tosun’un kullandığı otomobilin üstüne düşerek yola savruldu. 

1 SAATTE ÇIKARILDI

Tavanı çöken otomobilin içerisinde sıkışan Tosun, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından araçtan çıkarıldı. Sağlık ekipleri Tosun’un olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Tosun’un ölümüne neden olan Saki ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Acı haber üzerine eşi, kızı, sanat dünyası adeta yıkıldı. Sosyal medyadake taziye mesajları ise paylaşım rekoru kırdı. Savcının otopsi işlemlerini tamamlamasının ardından 53 yaşındaki Tosun’un cenazesi, eski eşi İlknur Bekmezci Tosun ve kızı Zeynep Kiraz Tosun tarafından teslim alındı. Hastane morgu önünde gözyaşı döken anne ile kızını, sanatçının oyuncu arkadaşları teselli etmeye çalıştı. 16 yıl önce kardeşi Gürdal Tosun’u 33 yaşındayken böbrek rahatsızlığı sonucu kaybeden sanatçı bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

BKM’DE TÖREN YAPILACAK

53 yaşında hayata veda eden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Erdal Tosun için bugün saat 12.00’de Beşiktaş Kültür Merkezinde tören yapılacak. Ünlü sanatçının cenazesi, Levent Camisinde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığında kardeşi Gürdal Tosun’un yanına defnedilecek.