25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Tunceli Pülümür okullar tatil mi?

Hava sıcaklıkları düştü ve ülkemizin belli bölgelerinde kar yağışı başladı. Tunceli Pülümür'de de soğuk hava hakim ve kar yağışı başladı. Öğrencilerin merakla okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Tunceli Pülümür okullar tatil mi sorusunun yanıtı haberimizde.

2 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Tunceli Pülümür okullar tatil mi?

Kara kış kapıya dayandı. Bazı şehirlerde kar yağışı görülüyor. Hava sıcaklıklarının en çok düştüğü ve yoğun kar yağışı görülen şehirlerden biri de Tunceli oldu. Meteoroloji'ye göre Tunceli'de kar yağışı hafta sonuna kadar sürecek. Tunceli Pülümür'de etkili kar yağışı olması sebebiyle okulların tatil olması gündeme geldi. Peki Tunceli Pülümür okullar tatil olacak mı? Meteorolojinin yaptığı açıklamalar ardından gözler MEB ve valiliğe çevirildi. Kar yağışının yoğunluğuna göre okullar tatil mi belli olacak. 

Tunceli Valiliği, hava muhalefeti nedeniyle Pülümür ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara (2 Aralık Cuma) verildiğini duyurdu. Tunceli genelinde dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kent genelinde etkisini sürdürüyor.

TÜRKİYE'NİN YARISI KAR ALTINDA SICAKLIK DÜŞÜYOR!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya ve Güney Ege dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Tüm yurtta 3 ila 6 derece düşeceği tahmin ediliyor. Edirne'de yüksek kesimlerde etkili kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.