20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Turan: Mazlumun ağabeyinin Cumhurbaşkanımız Erdoğan olduğunu gördüm

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 2023 Gençlik Şürası’ında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

AA21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Turan: Mazlumun ağabeyinin Cumhurbaşkanımız Erdoğan olduğunu gördüm

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın gündeminde Türkiye’de gençlik siyaseti vardı. Turan konuşmasında AK Parti’nin kuruluşundan bu yana her zaman gençliğe önem verdiğini söyledi. 

Bir öğrencinin Türkiye’nin dış ülkelere karşı duruşunu sorması üzerine Turan, “Çoğu ülkeyi gezdim seven var sevmeyen var ama nereye gitsem mazlumun ağabeyinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu gördüm. Avrupa’nın, İsrail’in adaletsizliklerine karşı dik duran yine Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi. AK Parti’nin dış politikasının insan odaklı olduğuna dikkat çeken Turan, bu yönüyle AK Parti’nin Türkiye’yi kendi medeniyet coğrafyasıyla tanıştırdığını söyledi.

AK Parti Gençlik Kollarının, parti içindeki konumunun göstermelik olmadığını dile getiren Turan, “AK Parti’de Gençlik Kolları her zaman ana aktör oldu. Diğer partilerde gençler, tribünleri dolduran kitleler olarak görülürken AK Parti’de gençler en alt kademeden en üst kademeye parti siyasetinin en önemli aktörleri oldular. Belediye Meclis üyeliğinden milletvekilliğine kadar gençlerin siyasetteki katılımını artırmak için gençlerin çalışmalarını destekliyoruz. Böylece AK Parti sürekli gençleşerek yoluna devam etti” dedi.

AK Parti Gençlik Kollarının AK Parti’nin vicdanı olduğunu söyleyen Turan, “Yaş ilerledikçe insanların refleksleri zayıflar. Heyecanını yitirir, olaylar karşısında çabuk tepki veremez. Bundan dolayı gençler her zaman hayata karşı daha adaletli davranırlar. AK Parti Gençlik Kolları da olaylar karşısında verdiği tepkilerle, geliştirdiği söylemle, yaptığı eylemlerle Parti’nin vicdanı olduğunu ortaya koydu. 15 Temmuz’daki destansı direnişiyle de vatanının, bayrağının yanında oldu. Bu yönüyle AK Parti Gençlik Kolları, yeni Türkiye’yi inşa eden güç olduğunu da ortaya koydu. Gençlik Kollarımızın bu duruşu tüm Türkiye’ye umut veriyor” sözlerini kullandı.

Gençliğin sadece ders çalışmak, üniversite bitirmek olmadığını ifade eden Turan, “Sadece üniversiteyi bitirmeye konsantre olmamak gerek. Diplomanın yanına mutlaka bir dil, bir hobi eklenmeli. Dil bilmeden, kendini geliştirmeden sadece üniversite bitirmek farklılık yaratmaz. Tüm yoğun siyasi parti, dernek çalışmalarının yanında aileyide ihmal etmemek lazım. Bu ülkenin gençliği dünyaya örnek olmalı”