20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Türkiye ile Ukrayna'dan ortak askeri araç için çalışma

Türkiye ile Ukrayna savunma alanında işbirliğine yönelik girişimlerini sürdürüyor. Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Kiev´de dün Ukraynalı yetkililerle görüşmelerde bulundu.

DHA25 Ekim 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Türkiye ile Ukrayna'dan ortak askeri araç için çalışma
Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel´in de yer aldığı görüşmede, iki ülke arasında ortak askeri projelerin hayata geçirilmesi konusu masaya yatırıldı. 
 
Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Aleksandr Turçinov görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye ve Ukrayna'nın zırhlı araçlar, füze, insansız hava aracı ve diğer askeri araçların üretimi konularında çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.
 

Konuyla ilgili ortak çalışma grubu kurulduğunu belirten Turçinov, Ukrayna savunma sanayine Türkiye´den yatırım çekilmesine yönelik girişimlerde bulunulduğunu söyledi.

Türkiye´nin savunma sanayi alanında Ukrayna ile işbirliğini geliştirmekten yana olduğunu vurgulayan Savunma Sanayi Müsteşarı Demir, Türkiye ile Ukrayna arasında savunma alanında önemli projelerin hayata geçirilmesi aşamasına gelindiğini belirtti.
 
Ukrayna Devlet Savunma İşletmesi Ukroboron Prom bünyesindeki Ukrinmaş şirketi ile Havelsan Hava Elektronik Sanayi, daha önce ortak radar üretimi konusunda anlaşmaya varmıştı.