20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

“S-400’ler ne kadar kısa sürede teslim edilirse iyidir”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov düzenlediği ortak basın toplantısında, “Mutabakat yapıldı noktayı liderlerimiz koydu, İş Türkiye’ye teslimatı kaldı. S-400’ler ne kadar kısa sürede teslim edilirse iyidir” dedi.

İHA14 Mart 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
“S-400’ler ne kadar kısa sürede teslim edilirse iyidir”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu ve Lavrov görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 
 
“S-400’ler ne kadar kısa sürede teslim edilirse iyidir”
 
S-400’lerin ne zaman Türkiye’ye geleceğine ilişkin soruya yanıt veren Çavuşoğlu, “Diğer alanlarda olduğu gibi askeri işbirliğimiz önemli. özellikle Suriye’de yaptığımız işbirliğimizden sonra askerlerimiz arasındaki diyalogun da daha düzenli olduğunu görüyoruz. Bunun devam etmesini arzu isteriz. Savunma Sanayi’nde S400’den başlayan bir işbirliğimiz var. Mutabakat yapıldı noktayı liderlerimiz koydu, İş Türkiye’ye teslimatı kaldı. Ne kadar kısa sürede teslim edilirse iyidir. Bunun için de çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.

LAVROV: S-400 FÜZELERİNİN TESLİMATINI HIZLANDIRMA TALEPLERİNE OLUMLU YANIT VERİYORUZ

Lavrov, Moskova’nın, Ankara'nın S-400 füzesinin teslimatını hızlandırma taleplerine olumlu yanıt verdiğini söyledi. Sergey Lavrov, “S-400'ün teslimatını konuştuk, bu süreç uzmanlar tarafından takip edilecek. Türk meslektaşımın teslim süresini hızlandırmak istemesine cevaben olumlu yanıt veriyoruz" ifadelerini kullandı. Daha sonra Rus Bakan Lavrov, Türkiye ile vize konusuna değinerek, "Biz artık bu aşamada vize rejiminin kolaylaştırılmasına yol açabilecek adımları tartıştık ve çalışmaları başlattık" dedi.