25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Allavi: Birlik olmazsak Irak kurtulamaz

Irak'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi, Türkiye-Irak arasında iş birliği için kendisinin sürece müdahil olabileceğini ve İbadi'nin Erdoğan'a mektubunu taşıyabileceğini açıkladı. Allavi, 'Haşdi Şabi güçleri Musul'a girmemeli. Mezhep gerginliği azaltılmalı. Birlik olmazsak Irak kurtulamaz' dedi.

17 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Allavi: Birlik olmazsak Irak kurtulamaz

Irak Başbakanı İbadi, Musul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonun başladığını açıkladı. İbadi, kent merkezine sadece ordu ve polis güçlerinin gireceğini belirtti. Operasyona, Türk askerlerinin eğittiği 2 bin Sünni de katılıyor. Operasyon kapsamında 12 köy DAEŞ'ten alınarak, Peşmerge ve Irak ordu güçlerinin kontrolüne geçti.

"Ilımlı güçler, aşırı güçler karşısında güçlenmeli"


Irak'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve eski Başbakanı İyad Allavi, "Haşdi Şabi güçleri Musul'a girmemeli. Mezhep gerginliği azaltılmalı. Birlik olmazsak Irak kurtulamaz" dedi.

Allavi'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye ile Irak arasında yapıcı diyalog olmalı. Ben Türkiye ile Irak arasında mektup taşımaya 'hazırım' dedim. İbadi'ye, Erdoğan'a mektup gönderme teklifi yaptım. Türkiye sadece bölge için değil DAEŞ karşıtı koalisyon için de önemli. Ilımlı güçler, aşırı güçler karşısında güçlenmeli. Operasyonun sonuçları Irak'ın geleceğini belirleyecek.

Suriye'deki durum kontrolden çıkıyor

Suriye ve Irak'ın birbirinden ayrılamayacağını unutmamak gerekiyor. Suriye'deki durum kontrolden çıkıyor, uluslararası toplumun müdahalesi ise bölgeyi karmaşıklaştırıyor."

Kaynak: Yenişafak