24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Uluslararası Final Üniversitesi EURHODIP’in 86. Genel Kuruluna Ev Sahipliği Yaptı

Uluslararası Final Üniversitesi’nden Uluslararası Organizasyon

16 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Uluslararası Final Üniversitesi EURHODIP’in 86. Genel Kuruluna Ev Sahipliği Yaptı

Uluslararası Final Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, turizm ve turizm eğitimi alanında dünyanın en önemli ve seçkin kuruluşlarından biri olan Uluslararası Turizm ve Otelcilik Okulları Birliği (EURHODIP)’in genel kurulu KKTC’nde Acapulco Otel’de gerçekleştirildi. EURHODIP’in 86. genel kurulu çerçevesinde adada bulunan yabancı misafirlerin katılımıyla Uluslararası Final Üniversitesi Gastronomi Mutfağı’nda Osmanlı-Türk Muftağı ve Kıbrıs Mutfağı konulu bir de atölye çalışması gerçekleştirildi.

AVRUPA’DAN TURİZM VE EĞİTİM ALANINDA ÖNEMLİ KONUKLAR KKTC’DEYDİ

Avrupa’nın bilinen en iyi otelleri ve turizm ve mutfak sanatları okullarının da içinde olduğu 37 ülkeden 180 üyesiyle turizm eğitimi alanında ciddi faaliyetler yürütmekte olan EURHODIP’in 86. genel kurulu 15 Mayıs’ta Uluslararası Final Üniversitesi ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi. EURHODIP’in her yıl iki farklı ülkede gerçekleştirilen genel kurulunun bu yılki KKTC’de gerçekleştirilmesi KKTC turizmi ve eğitim sektörünün organizasyon kapsamında adada ağırlanan misafirler tarafından daha yakından tanınması bakımından önem arz ediyor. Genel kurul çerçevesinde adada bulunan EURHODIP yönetim kurulu üyeleri tüm gün süren genel kurul toplantısı süresince EURHODIP’in geride kalan yıl içerisindeki faaliyetleri değerlendirildi, önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritası planlandı.

KIBRIS VE OSMANLI-TÜRK MUTFAĞI TANITILDI

Öte yandan KKTC’de gerçekleştirilen Uluslararası Turizm ve Otelcilik Okulları Birliği (EURHODIP)’in 86. genel kurulu çerçevesinde adada bulunan yabancı misafirlerin katılımıyla Uluslararası Final Üniversitesi Gastronomi Mutfağı’nda Osmanlı-Türk Muftağı ve Kıbrıs Mutfağı konulu bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölye çalışmasında profesyonel şefler misafirlere hünkar beğendi, çiçek dolması, kolakas, künefe, kırbaç gibi yemek ve tatlıları uygulamalı olarak anlattı.