20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

TUSKON'a yönelik soruşturma kapsamında dinlenen gizli tanığın FETÖ'ye ciddi Himmet parası verdiğini iddia ettiği ünlü bir pastanenin işletmecisi Mehmet Tahir Sekizkardeş FETÖ'den gözaltına alındı

TUSKON'a yönelik soruşturma kapsamında dinlenen gizli tanığın FETÖ'ye ciddi Himmet parası verdiğini iddia ettiği ünlü bir pastanenin işletmecisi Mehmet Tahir Sekizkardeş, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alındı.

19 Temmuz 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
TUSKON'a yönelik soruşturma kapsamında dinlenen gizli tanığın FETÖ'ye ciddi Himmet parası verdiğini iddia ettiği ünlü bir pastanenin işletmecisi Mehmet Tahir Sekizkardeş FETÖ'den gözaltına alındı

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yaptığı çalışmada, örgütün “Eyalet Hadimi” “Bölge Hadimi” “Mütevelli Esnaf” “Üniversite Yapılanması” “Talebe Yapılanması” içerisinde halen aktif olarak görev alan 32 kişinin kimliğini belirledi.

7 İLDE 21 GÖZALTI

Gaybubet evlerinde de gizlendikleri belirlenen örgüt üyelerinin yakalanması için sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonlarda 21 kişi yakalandı. Diğer kişilerin yakalanması için çalışmalar devam ederken, 3 kişinin gaybubet evinde yakalandığı bildirildi.

PASTANELER ZİNCİRİNİN AVRUPA YAKASINDAKİ İŞLETMECİSİ

Operasyonda Görgülü Pastaneleri'nin Avrupa yakasındaki şubelerinin işletmecisi olduğu öğrenilen Mehmet Tahir S. ile işadamı Ekrem A.'nın da bulunduğu belirtildi.

FETÖ'YE CİDDİ MİKTARDA PARA VERDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Gözaltına alınan örgüt üyelerinin yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Emniyete götürüldüğü bildirildi. TUSKON'a yönelik soruşturmada gizli tanık Demir, Mehmet Tahir S. için, "Görgülü Pastaneleri’nin işletmecilerinden Mehmet Tahir S. de örgüte ciddi himmet paraları vermekle tanınır.” demişti.

GÖRGÜLÜ PASTANELERİ'NDEN AÇIKLAMA

Görgülü Pastaneleri adına açıklama yapan Avukat Tuğba Çırak gözaltına alınan Mehmet Tahir S.’nin, Avrupa yakasındaki isim hakkı sahiplerinden isim hakkı kiraladığını belirterek “Görgülü pastaneleri isminin isim hakkı Eyüp 5. Noterliğinin 03.07.2002 tarih ve 17562 yevmiye nosu ile vekil edenlerden Muhammet Gültekin ve Nebi Yüce tarafından 49 yıllığına kiralanmış olup, vekil eden şirket yöneticileri ve işyerleri İstanbul Anadolu yakasında hizmet vermektedir. Mehmet Tahir S.'nin işletmeleri ile vekil edenlerimin ilgisinin ve herhangi bir ortaklıkları yoktur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Hürriyet