25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Van’da on binler 15 Temmuz için yürüdü

Van’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Van Valisi Murat Zorluoğlu öncülüğünde on binlerce Vanlı, Kurtuluş Parkı’ndan etkinliklerin yapılacağı Beşyol Meydanına kadar slogan atarak yürüdü.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Van’da on binler 15 Temmuz için yürüdü
Türkiye’nin 81 ilinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında çeşitli etkinlikler yapılıyor. Van’daki etkinliğe siyasilerden STK temsilcilerine, sendikalardan vatandaşlara 10 binlerce kişi katıldı. Bu kapsamda Van’da da 10 binlerce Vatandaş Maraş Caddesi’nde bulunan 120 Vanlı Kahraman Çocuk Anıtının bulunduğu Kurtuluş Parkında yürüyüşe geçti. Buradan Maraş ve Cumhuriyet Caddesi’nden slogan atarak geçen tarihi kalabalık, darbe sonrası kentin sembol yerlerinden biri olan Beşyol Meydanında bir araya geldiler. Yürüyüşte sık sık tekbir ve salavatlar getiren kalabalık, ‘darbeye karşı omuz omuza’, ‘zulme karşı omuz omuza’, ‘dik dur eğilme bu millet seninle’ sloganları atarak, ‘la darbe la ilahe illallah’ ‘Demokrasi yolunda darbeye geçit yok’ şeklinde döviz ve pankartlar taşıdı.
 
 
 
 
Burada hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyan kalabalık, daha sonra okunan Kur’an-ı Kerim tilavetine kulak verdi. Sabah Namazına kadar sürecek olan etkinlikler çerçevesinde konuşmalar ve çeşitli gösteriler yapılarak teheccüd ve sabah namazları kılınacak.